Šarapova želi zmagati na olimpijskih igrah, Đokoviću pa je naslednji cilj Wimbledon!

03.02.2011
Ruska teniška igralka Marija Šarapova sanja o olimpijskem odličju, Srb Novak Đoković pa bi rad že letos dvignil zlati wimbledonski pokal.

Nekoč prva teniška igralka sveta Marija Šarapova je izjavila, da ji je v prihodnosti največji cilj uspešen nastop na olimpijskem turnirju leta 2012 v Londonu.

''To so moje sanje. Rada bi uspešno predstavljala Rusijo na olimpijskih igrah v Londonu'', je povedala Marija, ki jo ta teden čaka tudi nastop v pokalu Fed proti Franciji.

23-letna tenisačica ima v svoji zbirki tri naslove s turnirjev za grand slam, na teniški lestvici WTA pa je trenutno na 13. mestu.

V nadaljevanju je še dodala, da jo najbolj veseli dejstvo, da se bo olimpijski turnir igral na travnatem Wimbledonu, kjer je leta 2004 prvič dvignila tako željeni zlati krožnik. Naj dodamo, da je Šarapova zaradi poškodbe izpustila olimpijske igre v Pekingu.

No, morda pa bo lepotici iz Sibirije vendarle uspelo dobiti olimpijski turnir, vprašanje pa je, pod katerim priimkom ga bo osvojila. Kot je znano, se bosta Šarapova in slovenski košarkar Saša Vujačić poročila še letos.

23-letni Novak bi rad prekinil vladavino Federerja in Nadala. Slednja sta na Wimbledonu pobrala vse lovorike od leta 2003 (Federer 6, Nadal 2)

23-letni Novak bi rad prekinil vladavino Federerja in Nadala. Slednja sta na Wimbledonu pobrala vse lovorike od leta 2003 (Federer 6, Nadal 2)

Najboljšemu srbskemu tenisaču Novaku Đokoviću pa je v nadaljevanju najbolj pomembno, da bi osvojil Wimbledon.

Tretji igralec sveta in aktualni zmagovalec OP Avstralije Novak Đoković, se bo za tekmovanje na sveti travi pripravljal na turnirju v Queensu, ki je na sporedu teden dni prej (6. - 12.junij).

''Wimbledon mi je najbolj pomemben turnir v tej sezoni'', je izjavil dvakratni polfinalist tega turnirja ter dodal, da mu bo Queens dobra priprava pred tem izzivom. V nadaljevanju je še spomnil, da je leta 2008 v finalu Queensa izgubil s  1. igralcem sveta Rafaelom Nadalom s 7-6, 7-5.

''Z Rafo sva leta 2008 odigrala izjemen finale Queensa in takrat sem bil najbližje osvojitvi naslova na travi'', trdi Nole, ki je v nedeljo prišel do druge grand slam lovorike, po zmagi nad Andyem Murrayem v finalu Melbourna.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete