Serena Williams z zmago v New Yorku do največjega čeka v zgodovini tenisa!

08.09.2014
NEW YORK, ZDA - 1. teniška igralka sveta Serena Williams je bila tudi v finalu OP ZDA razred zase. Prijateljico in 10. nosilko Caroline Wozniacki je počistila s 6-3, 6-3, a se nismo mogli znebiti občutka, da bi lahko zmagala tudi z bolj občutno razliko. Danka je dala vse od sebe, še posebej v 2. nizu, pa ni bila blizu...

Serena Williams je z zmago v finalu Odprtega prvenstva ZDA samo še utrdila in potrdila položaj vodilne igralke sveta in ene največjih v zgodovini. Letošnji naslov ji je poleg kopice mejnikov prinesel tudi največjo denarno nagrado, ki jo je kdorkoli dobil za zmago na teniškem turnirju. 3 milijone USD za današnji uspeh in 1 milijon bonusa, ki si ga je priigrala kot zmagovalka ameriške serije turnirjev pred OP ZDA. Skupaj je na bančni račun tako položila kar 4 milijone ameriških zelencev, takšne vsote na en mah ni dobil še nihče, niti v moški konkurenci. Serena je že lani dobila rekordno vsoto za enak dosežek skupaj z Nadalom (3,6 milijona USD) in je tudi edina, ki je trikrat dobila US Open Series, v ženski konkurenci pa ni nobeni drugi uspelo več kot enkrat.

Danka Caroline Wozniacki, nekoč že 1. igralka sveta in tudi finalistka OP ZDA 2009, tako ostaja brez Grand Slam lovorike. 32-letna Williamsova je potrdila status prve favoritinje in dobila še deveti medsebojni obračun od desetih. Pomerili sta se dvakrat pred kratkim, v Monteralu in Torontu, tudi tam pa je zmagala Američanka, res da po treh nizih. 

Šesta lovorika na domačem Grand Slamu Sereno izenačuje s Chris Evert. Skupaj jih imata sedaj največ v odprti dobi tenisa, z 18. lovoriko skupaj na turnirjih velike četverice (finala 18-4), pa je na drugem mestu ujela Martino Navratilovo. V odprti eri jih ima več samo Steffi Graf (22). Je druga najstarejša zmagovalka turnirjev za Grand Slam, leto starejša (33) je bila le Navratilova, ko je dvignila pokal na Wimbledonu leta 1990.

Še nekaj statistike. Jasno je, da Serena ostaja na vrhu WTA lestvice, v TOP10 pa se vrača Caroline Wozniacki, bolj natančno na 9. mesto. Skandinavka ima v zbirki 22 WTA naslovov vseh kategorij, nikakor pa ji ne uspe zmagati na Grand Slamu. 

Sereno Williams so po zmagi preplavile emocije. Šesti naslov na OP ZDA, 18 na Grand Slamih, je proslavila zelo čustveno

Sereno Williams so po zmagi preplavile emocije. Šesti naslov na OP ZDA, 18 na Grand Slamih, je proslavila zelo čustveno

Vse, prav vse je dala od sebe Wozniackijeva v današnjem finalu, pa ni bila niti blizu uspehu proti izjemni Sereni. Serena je diktirala tempo, dobila uvodno igro, nato pa sta si izmenjali kar nekaj brejkov. No, Danka je prihajala do iger predvsem po zaslugi napak Američanke, kar je bilo jasno tudi ob koncu prvega dela, v katerem je vpisala le 1 viner ob 10 napakah. Na drugi strani je imela Serena 16 zmagovitih udarcev in 17 napak: V zaključku niza ni dopustila presenečenja, takoj v 2. nizu pa nadaljevala svojo zgodbo o uspehu in tlakovala pot do tretje zaporedne lovorike v Flushing Meadowsu. Odvzem servisa v 1. igri in nato vodstvo 2-0 sta bila dovolj, Serena se ni več ozirala nazaj. Vse je zabetonirala s še enim brejkom za končnih 6-3, 6-3

Po koncu obračuna Wozniackijeva ni bila razočarana, vedela je, da je imela nasproti sebe ''nepremagljivo'' nasprotnico, še posebej, če ima Serena svoj dan. Če je v uvodnem nizu Danka kazala nekoliko nervoze in tenis z njene strani ni bil vrhunski, pa je v drugem vse popravila, se borila, zadevala dobre udarce, a z druge strani so prihajali še večji projektili. Serena je po zadnji točki planila v jok in na največjem teniškem stadionu sveta Arthur Ashe ponudila tudi čustven govor. 

Caroline Wozniacki ni imela odgovora na močno in natančno igro Serene

Caroline Wozniacki ni imela odgovora na močno in natančno igro Serene

 

US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 25.08.2014 - 07.09.2014
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ TBD
http://www.usopen.org/


Finale:

1-Serena Williams (U.S.) beat 10-Caroline Wozniacki (Denmark) 6-3 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

Fotogalerija:


Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete