Šok na OP ZDA za Djokoviča. 1. tenisača sveta je v polfinalu zbrisal maratonec Nišikori!

06.09.2014
NEW YORK, ZDA - Kakšno presenečenje. Le kdo bi verjel, a Japonec Keji Nišikori je finalist Odprtega prvenstva ZDA. V polfinalu je na začudenje marsikoga, pospravil z vodilnim tenisačem sveta Novakom Djokovičem.

Japonec Keji Nišikori je finalist zadnjega Grand Slama sezone. V polfinalu je s 3.1 v nizih ali 6-4, 1-6, 7-6(4) in 6-3 nepričakovano, a zasluženo premagal enega največjih favoritov Novaka Djokoviča. Nišikori je prvi Azijec (moški), ki je v finalu turnirjev za Grand Slam!

24-letni Japonec je spisal zgodovino svoje dežele. Je prvi Japonec, še več, prvi Azijec, ki bo igral finale turnirja velike četverice in po petih letih v New Yorku finala ne bo videl Novak Djokovič. Srb enostavno ni bil kos letošnji senzaciji v Flushing Meadowsu. Ja, tudi Novak je na tem mestu debitiral v finalih turnirjev za veliki slam.

Tenisač iz dežele vzhajajočega sonca je turnir začel kot 10. nosilec, v osmini finala po petih nizih ugnal Raoniča, v četrtfinalu pa še po enem maratoniu in petih nizih tudi Stana Wawrinko, zmagovalca OP Avstralije 2014. Danes je v polfinalu padel še aktualni zmagovalec Wimbledona.

Že sam začetek je nakazal, da Japonec ni prišel na teren z belo zastavo kljub temu, da so za njim maratonski dvoboji. Povedel je z brejkom, vendar ga je Djokovič ekspresno izničil, s tem pa še ni blo konec odvzemov servisa. Japonec je pripravil še en šok v 7. igri, zlahka potrdi vodstvo in ga nato ohrani do konca. Po 39 minutah dobi uvodni niz, gledalci so na nogah. Ja, nič ludnega, želijo si boja in dobili so ga. 

V 2. nizu se je Novak razgrel. Vinerji so padali kot za stavo in srbski tenisač je zadeval iz vseh položajev. Nišikoriju je v tem delu oddal eno samo igro in mu ponudil močan odgovor na 1. niz. 

Na začetku 3. niza sta oba skrbno čuvala svoj začetni udarec, pred končnico pa je 'kamikaza' spet udaril. Našel je samega sebe po izgubljenem 2. nizu in pripravil brejk, ki pa ga je 1. tenisač sveta uspel nevtralizirati z ribrejkom za 4-5. Kar Keju ni uspelo na servisu pri 5-3 mu je v tajbrejku. Začel ga je 'furiozno', ušel je na 4-0, pa na 5-2, kjer je zapravil oba servisa, vseeno pa se mu to ni maščevalo. Kot bi imel za sabo že vrsto takšnih tekem je z dvema mini brejkoma še enkrat šokiral favorita iz Beograda in se znašel niz od finala.

Ni in ni popuščal Nišikori. Takoj v 1. igri 4. niza je odpvezl servis in Djokovič je bil praktično 'na hladnem'. Za nameček je Japonec v naslednji igri po zaostanku 0:40 vezal pet točk zapored in se izvil iz neugodne situacije, Nole pa je bil pod vse večjim pritiskom. Z dvema zaporednima asoma v 8. igri je izjemni Nišikori povedel 5-3, delo pa končal še prej kot je sam mislil. V 9. igri je vodilni igralec sveta dokončno padel. V njemu ni bilo več žara borbe, enostavno se je videlo, da ni več verjel v preobrat. Ugasnil mu ga je po malo manj kot 3 urah danes fantastični *samuraj Nišikori, nad katerim bdi legenda Michael Chang.

* japonski bojevnik

Novak Djokovič je enkrat slavil na OP ZDA, skupaj pa ima sedem naslovov s turnirjev velike četverice.

Novak Djokovič je enkrat slavil na OP ZDA, skupaj pa ima sedem naslovov s turnirjev velike četverice.

US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 25.08.2014 - 07.09.2014
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ TBD
http://www.usopen.org/


Polfinale:

10-Kei Nishikori (Japan) beat 1-Novak Djokovic (Serbia) 6-4 1-6 7-6(4) 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete