Singapur bo gostil zaključni turnir WTA!

27.01.2014
Teniška organizacija WTA je zaključni turnir najboljših igralk na svetu preselila iz Carigrada v Singapur!

Zaključni turnir WTA se bo odvijal od 17.-26. oktobra 2014 v dvorani Sports Hub's s kapaciteto 7.500 gledalcev. Nagradni sklad bo znašal 6,5 milijona USD. Ob turnirju se bodo odvijali tudi teniški simpoziji in zabavne ter glasbene prireditve. Na turnirju bo nastopilo 8 najboljših igralk med posameznicami in 8 najboljših parov, sodelovale pa bodo tudi mladinke in seniorke!

"Naš posel vsekakor spada pod zabavo in zato bomo poskušali razširiti bazo oboževalcev. Nagrade bodo višje za 300%," je dejala izvršna direktorica WTA Stacey Allaster.

Ob Singapurju sta se za organizacijo turnirja potegovala še mehiški Monterrey in kitajski Tianjin. Premik iz Turčije v Singapur je prišel v pravem času, saj v Aziji močno narašča zanimanje za tenis odkar je Kitajka Li Na postala ena najboljših igralk na svetu. Lani je bilo na WTA turneji že 10 turnirjev na Kitajskem, 2 več kot leta 2010!

Singapur je tako postal 9. mesto v zgodovini, ki prireja zaključni turnir WTA. Pred njim so turnir organizirali Boca Raton, Los Angeles, Oakland, New York,  München, Madrid, Doha in Carigrad!

 

 

foto: images.gogle

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete