Pokal Fed: Slovakinje poskrbele za šok v Moskvi, Italijanke suvereno proti finalu

20.04.2013
Vikend je rezerviran za tekme Pokala FED. Kljub temu, da nobene TOP 5 igralke ni v akciji, se nad izborom teniških imen ne moremo pritoževati.

V borbi za naslov so ostale še štiri reprezentance, v Palermu moči merita Italija in Češka, v Moskvi pa Rusija in Slovaška. Omenjene reprezence so dobile kar deset od zadnjih 11 izvedb pokala, devet zapovrstjo,in tudi letos se bodo, kot je že v navadi, za naslov države udarile kar med seboj.

Italijanke dominirajo v Palermu

V Palermu te dni poteka dvoboj med italijansko in češko izbrano vrsto. Obe reprezentanci sta v minulih štirih letih krojili vrh tega tekmovanj - Italijanke so slavile v letih 2009 in leta 2010, Čehinje pa so lovoriko dvignile v zadnjih dveh letih. Brez zadržkov lahko ta dvoboj razglasimo za finale pred finalom, a kot (zaenkrat) kaže izenačenega in dramatičnega dvoboja med velesilama ne bomo videli.
Italijanska reprezentanca je na krilih Sare Errani in Roberte Vinci pod žgočim mediteranskim soncem in na peščeni podlagi prikazala pravo dominacijo. Erranijeva je pričakovano s 6:4 in 6:2 premagala 25. igralko sveta Lucie Safarovo, Vincijeva pa je s 6:4 in 6:1 ugnala Petro Kvitovo. Čehinje so se tako po prvem dnevu tekmovanj znašle na robu izpada, a zdaleč ni nič izgubljeno. Branilke naslova bodo dale vse od sebe, vse bo odvisno že od naslednjega obračuna, ko se bosta v 'poslastici' dneva pomerili šesta in sedma igralka sveta, Kvitova in Erranijeva!

Roberta Vinci je v fantastični formi

Roberta Vinci je v fantastični formi

Slovakinje šokirale v Moskvi

Če lahko italijansko slavje po prvem dnevu označimo za pričakovano, to zagotovo ne moremo trditi za slovaško nadvladje v Rusiji. Dominika Cibulkova in Daniela Hantuchova sta prikazali fenomenalni predstavi ter svoji državi priigrali vodstvo z 2:0. Cibulkova je proti Anastaziji Pavljučenkovi tesno izgubila prvi niz (7:5), od te točke naprej pa smo v centru Krjlatskoje spremljali enosmeren promet. Cibulkova je drugi niz ekspresno dobila z 1:6, v odločilnem tretjem pa je v ključnih trenutkih pokazala največ. Dvoboj se je konal s končnih 5:7, 6:1 in 6:4!
Slovaški uspeh je dopolnila še Hantuchova, ki je s 6:2 in 6:4 ugnala Marijo Kirilenko. Slovakinje bodo imele že v soboto dve zaključni žogi za uvrstitev v veliki finale Pokala FED, to jim ni uspelo že dolgih 11 let!

Pokal FED

Polfinale:

Slovaška - Rusija 2-0

Daniela Hantuchova (Slovakia) beat Maria Kirilenko (Russia) 6-2 6-4
Dominika Cibulkova (Slovakia) beat Anastasia Pavlyuchenkova (Russia) 5-7 6-1 6-4

Italija - Češka 2-0

Roberta Vinci (Italy) beat Petra Kvitova (Czech Republic) 6-4 6-1
Sara Errani (Italy) beat Lucie Safarova (Czech Republic) 6-4 6-2

 

pripravil: Žan Tavčar

foto: fedcup.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete