Slovaška proti Srbiji zapravila "nemogoče", v finalu Rusija in Češka!

18.04.2011
Ta teden so se odvijali teniški dvoboji reprezentanc v pokalu Fed. Kar nekaj dvobojev je bilo zelo napetih, še najbolj razburljivo pa je bilo med Slovaško in Srbijo, ki sta se borili za preboj v svetovno skupino!

Najbolj pomembni so bili dvoboji v obeh polfinalih pokala Fed, kjer je Rusija doma s 5:0 premagala Italijo, Češka pa je bila v gosteh boljša od oslabljene Belgije (Kim Clijsters poškodovana) s 3:2!

V Moskvi je bila Vera Zvonarjova, ki je prvič po letu 2008 spet igrala za reprezentanco, ena od ključnih igralk  za zmago Rusije. Poglejmo kaj je povedala :

VIDEO :

V dvobojih za nastop v svetovni skupini pokala Fed so bili doseženi naslednji rezultati :

Nemčija : ZDA         5:0

Španija : Francija    4:1

Slovaška : Srbija     2:3

Avstralija : Ukrajina 2:3

Presrečne Srbkinje so se vrnile iz brezna!

Presrečne Srbkinje so se vrnile iz brezna!

Prava drama se je dogajal v dvoboju med domačo Slovaško in Srbijo. Ker je bil izid po dvobojih posameznic izenačen na 2, je o napredovanju odločala igra dvojic. Daniela Hantuchova in Magdalena Ribarykova sta dobili 1. niz s 6:2 v 2. nizu pa sta že vodili s 5:1, a to ni bilo dovolj za zmago. Jelena Janković in Aleksandra Krunić sta osvojili 6 iger zapored in izenačili na 1-1. V 3. nizu sta naredili odločilni "break" pri 8:7 in slavje Srbkinj se je lahko začelo. Seveda je odveč pisati kako nezadovoljni so bili slovaški mediji, ker sta domači igralki zapravili "nemogoče"!

Več podrobnosti o dogodkih v pokalu FED si lahko preberete tukaj!

 

foto : FED Cup

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete