Pokal Fed: Za obstanek v svetovni skupini doma s Kanado!

09.02.2011
Slovenska ženska teniška reprezentanca v Fed Cupu se bo za obstanek v 2.svetovni skupini pomerila z izbrano vrsto Kanade. Tekma bo na domačem terenu.

Žreb je slovenski ženski teniški reprezentanci namenil igralke, ki igrajo po kanadsko zastavo. Glede na to, da Slovenke niso bile nosilke, smo dobili najbolj ugodnega tekmeca. Dvoboj bo 16. in 17. aprila.

Kakorkoli, varovanke kapetana Iztoka Božiča bodo po porazu z Nemkami iskale potrditev proti ekipi Kanade, v kateri je prvo ime Alexandra Wozniak, trenutno 138 . igralka sveta, ki pa je bila pred dvema letoma že na visokem 21. mestu. Še višje od nje se ta teden nahaja Rebecca Marino, ki zaseda 84. mesto na WTA lestvici. Dejstvo je, da so Kanadčanke najbolj ranljive na peščeni podlagi in prepričani smo, da bomo gostujoče igralke tudi pričakali na rdečem pesku, kjer sta tudi Polona Hercog (47.) in Maša Zec-Peškirić (147.)daleč najboljši.

"Zgodilo se je prav to, kar sem si najbolj želel - Kanada, in to doma. Žreb je super, seveda pa bo vse odvisno od forme naših igralk. Prepričan sem, da se bo pripravljenost obeh do tedaj še zvišala, zato mislim, da imamo na pesku lepe možnosti, da ostanemo v svetovni skupini," je povedal kapetan Slovenije Iztok Božič.

Igralke Kanade so dvoboj prvega kroga izgubile proti Srbkinjam, a so slednje nastopile brez najboljših dveh igralk Ane Ivanović in Jelene Janković. Tri točke so Srbkinje dosegle v povsem pomlajeni postavi Ana Jovanović, Bojana Jovanovski in Aleksandra Krunić.

Srbkinje so brez Ivanovićeve in Jankovićeve v 1. krogu premagale Kanadčanke

Srbkinje so brez Ivanovićeve in Jankovićeve v 1. krogu premagale Kanadčanke

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete