Slovenski tenisač v središču bizarnega incidenta

06.03.2019
ŽUHAJ, KITAJSKA - Tenisača sta se po koncu dvoboja sporekla, vmes je morala poseči celo sodnica.

Blaž Rola, 199. igralec na lestvici ATP, se v teh dneh mudi v Žuhaju, kjer se je udeležil turnirja serije challenger. Ptujčan je bil kot 11. nosilec v prvem krogu prostu, v drugem pa je po napetem boju izločil Francoza Baptisteja Crepatteja z izidom 7-5 6-7(3) 7-5.

Obračun je postregel tudi z bizarnim in redko videnim prizorom. Slovencu je zaradi očitnega zavlačevanja nasprotnika počasi zmanjkovalo potrpljenja, zato je v odločilni igri, v kateri je serviral za zmago, pri vodstvu s 15:0 izvedel začetni udarec in dosegel asa, medtem ko je nezainteresirani Crepatte še vedno postopal daleč za osnovno črto.

Pravila jasno velevajo, da mora returner slediti tempu serverja, tako da Rola strogo gledano ni prekršil nobenega pravila. S tem se je očitno strinjala tudi sodnica, ki je Slovencu pripisala točko.

Scenarij se je nato odvil še enkrat. Medtem ko je Crepatte, 424. igralec sveta, protestiral pri glavni sodnici, je brezkompromisni Rola udaril še en neubranljiv udarec, vendar mu za razliko od prvega tega niso priznali, zato sta morala točko ponoviti.

Tenisača sta si po koncu dvoboja izmenjala nekaj ostrih besed. "Ti si ničla," je Roli zabrusil Francoz, Ptujčan pa mu ni ostal dolžan. "Ne bi smel igrati tenisa, še govoriti ne znaš."


pripravil: Ž. J.

foto: Twitter

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete