Sofija: Jannik Sinner pri devetnajstih letih do prvega naslova

14.11.2020
SOFIJA, BOLGARIJA - Zmagovalec ATP turnirja v bolgarskem glavnem mestu je mladi Italijan Jannik Sinner.

Italijanski tenisač Jannik Sinner je prebojno sezono med najboljše končal na fantastičen način, s prvim zmagoslavjem na ATP turnirjih. V Sofiji je v finalu s 6-4, 3-6, 7-6(3) ugnal Kanadčana Vaseka Pospisila.

Prvenec za mladega Italijana. 19-letni Sinner je s 14 asi ter 75% izkoristkom prvega servisa premagal Pospisila ter postal najmlajši zmagovalec na ATP turneji v zadnjih 12 letih. Zadnji, ki je bil tako mlad, je bil Keji Nišikori, ki je kot osemnajstletnik slavil leta 2008 v Delray Beachu.

''Vedno je to poseben trenutek. Prvi naslov se ti vedno vtisne v spomin. Zmagati v podaljšani igri tretjega niza pa to naredi še bolj posebno. Ni bilo lahko, a slajše je slaviti tako kot pa z rezultatom 6-1, 6-1. Za mano je super teden'', je povedal Sinner po zmagi v finalu Sofia Opna.

Jannik Sinner je najboljpi najstnik na ATP turneji

Jannik Sinner je najboljpi najstnik na ATP turneji

Italijan je šesti letošnji tenisač, ki se je dokopal do prvenca. Pred enim letom je naredil velik korak, ko je dobil turnir najboljše osmerice v Milanu med mladimi tenisači. Ta izkušnja ga je letos pripeljala v TOP50, sedaj pa do tudi prve karierne zmage. Gre za najboljšrega mladega igralca v tem trenutku, letos je trikrat dobil tudi obračun s TOP10 igralci.

Tudi Vasek Pospisil je lovil premierno zmago na ATP Touru. Letos je 30-letni Kanadčan končal v finalu tudi februarja na turnirju v Montpellierju.


Sofia Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 09.11.2020 - 15.11.2020
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: €389,970
http://sofiaopen.bg/bg

Finale:

Jannik Sinner (Italy) beat Vasek Pospisil (Canada) 6-4 3-6 7-6(3)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete