Sinner je 'winner'. Italijan kot povabljenec osvojil zaključni turnir prihajajoče generacije

10.11.2019
MILANO, ITALIJA - Jannik Sinner je kot povabljen na zaključni turnir #NextGen v Milanu domov odšel z lovoriko.

Italijan Jannik Sinner je zablestel na zaključnem turnirju osmerice prihajajoče generacije. Turnir Next Gen ATP Finals je začel kot povabljenec, končal ga je kot veliki zmagovalec, v finalu je s 4-2, 4-1 in 4-2 deklasiral še prvopostavljenega Avstralca Alexa De Minaurja.

Sinnerjeva zmaga nad De Minaurjem je njegova druga v sezoni nad TOP20 igralcem sveta, prejšnji mesec mu je uspelo premagati tudi Gaela Monfilsa v Antwerpnu. V samem finalu Milana je ubranil vseh devet brejk žogic s katerimi se je soočil, sam pa poskrbel za tri brejke, po enega je vpisal v vsakem nizu.

''Ostal sem brez besed'', je začel Sinner. ''Igral sem s fantastičnim tekmecem, sam sem poskušal pokazati kar najboljšo igro in delati čim manj napak. Danes jih nisem naredil veliko zato sem zadovoljen s predstavo''.

''Za mano je super teden, publika je bila neverjetna, res sem presrečen. Ne bi bil tukaj,če ne bi dobil povabila, res hvala vsem. Upam, da bom spet tu naslednje leto'', je dejal 18-letnik, rojen v San Candidu v Italiji.

Sinner je letos osvojil dva turnirja serije Challenger, a današnji uspeh v Milanu je presežek v sezoni, v kateri se je prebil na veliko sceno. V letu 2019 je skočil za več kot 450 mest na ATP lestvici in je trenutno 95. igralec sveta. Ja, je najmlajši v TOP100. Prejšnji mesec je prišel do polfinala na ATP turnirju v Antwerpnu, letos je dobil tudi prvi dvoboj na Mastersih (Rim) avgusta pa se je prvič kvalificiral v glavni del turnirjev za Grand Slam v New Yorku.

Za nami je torej tretja izvedba turnirja Next Gen ATP Finals, Jannik Sinner pa je treji zmagovalec po Stefanosu Cicipasu (2018) in Hjeong Čungu (2017). Tako Čung kot Cicipas sta dva meseca za tem uspehom zaigrala v polfinalu OP Avstralije. Bo to januarja uspelo tudi mlademu Sinnerju?


 

Next Gen ATP Finals
Kraj: Milano (ITA)
Kategorija: Next Gen ATP Finals
Kraj: Milano (ITA)
Datum: 04.11.2019 - 10.11.2019
Žreb: S-8 D-0
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 1,400,000
http://www.nextgenatpfinals.com

Finale:

8-Jannik Sinner (Italy) beat 1-Alex De Minaur (Australia) 4-2 4-1 4-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete