Šok, Serena predala, Bianca Andreescu pri 19 letih do druge Premier lovorike

11.08.2019
TORONTO, KANADA - Po Indian Wellsu je mlada kanadska teniška igralka prišla do drugega slavja na največjih turnirjih sveta izzven grand slamov.

V Torontu ni bilo veliko od finala, saj je Serena Williams po štirih igrah predala. S tem je komaj 19-letna domačinka Bianca Andreescu dobila še drugi letošnji močan WTA turnir. Slavila je že marca v Indian Wellsu, nato imela težave s poškodbo, sedaj pa se je vrnila skozi velika vrata.

Teniški turnir Rogers Cup se igra za denarni sklad 2,8 milijona USD ter spada med najmočnejše v sezoni.

Poškodba hrbta je botrovala predaji izjemne Američanke Serene Williams.

Andreescujeva je prva domčinka v 50 letih, ki je zmagala na tem turnirju. Najstnica je letos res izjemna, ta teden je prikazala fantastične predstave in zaslućeno zmagala na domačem Premier turnirju. 23-kratna grand slam zmagovalka ji je v finalu sicer olajšala delo, poškodba je bila pač prehuda, da bi nadaljevala tekmo.

Bianca je nazadnje igrala maja, ko je na OP Francije predala Sofii Kenin v 2. krogu zaradi poškodbe. Na domačem turnirju v Torontu je prve štiri tekme dobila po treh nizih, v polfinalu pa je po izenačenih dveh premagala prav Keninovo, s katero bi se morali meriti na Roland Garrosu. V tem tednu je izločila tri TOP10 igralke, Kerberjevo, Pliškovo in danes po predaji Williamsovo. 

Kanadčanka ima impresiven rezultat v tekmah z igralkami iz prve deseterice, kar 7-0. V pondeljek bo napredovala na 14. mesto WTA lestvice. Ja, blizu TOP10 je Andreescujeva.


Rogers Cup
Datum: 05.08.2019 - 11.08.2019
Kategorija: WTA Premier 5
Nagradni sklad: $2,830,000
Podlaga: Trda
http://www.rogerscup.com/

Finale:

Bianca Andreescu (canada) beat 8-Serena Williams (U.S.) 3-1 Retired

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete