Št.1 in št. 2 v finalu Melbourna!

29.01.2015
Američanka Serena Williams in Rusinja Marija Šarapova sta zanesljivo opravili delo v polfinalu teniškega grand slam turnirja v Melbournu!

MELBOURNE, AVSTRALIJA - 33-letna Serena Williams je potrebovala zmago za ohranitev 1. mesta na WTA lestvici. Nasproti ji je stala 19-letna rojakinja Madison Keys, ki je prvič igrala v polfinalu turnirjev za grand slam. Na koncu ni zdržala pritiska izkušene rojakinje in slednja je slavila s 7:6 (5), 6:2 v nizih!

Madison je dvoboj začela v enakem slogu kot v četrtfinalu proti Venus Williams in z brejkom povedla s 3:1. Igrala je agresivno in dosegala zmagovite udarce. Sereni se je od tu uspelo vrniti v igro in niz rešiti v podaljšano igro, kjer je pokazala svojo moč. Tako je bilo tudi v 2. nizu in hitro je povedla s 5:1. Najstnica se ni hotela predati kar tako in je v 9. igri rešila 7 zaključnih žogic Serene ter zmanjšala na 2:5. Williamsova je na svoj servis zapravila še 1 "match" žogico, deveta pa je bila za njo srečna in dvoboj je končala s 13. asom!

Serena: "Na koncu sem bila izčrpana, saj nisem mogla zaključiti številnih brejk priložnosti kar se mi ne zgodi pogosto. Moram priznati, da je Madison igrala zelo dobro in sem njena velika oboževalka. Neverjetna je, zelo pozitivno deluje na igrišču. Počaščena sem, ker sem igrala z bodočo št. 1"!

Še pred Sereno se je v polfinale uvrstila 27-letna Rusinja Marija Šarapova, ki je brez težav odpravila 26-letno rojakinjo Jekaterino Makarovo (11. na WTA) s 6:3, 6:2 v nizih! Sibirska teniška lepotica se je tako desetič v karieri uvrstila v finale grand slam turnirjev , to je uspelo le 3 aktivnim igralkam vključno z njo!

Marija je na igrišče stopila samozavestno in ves dvoboj diktirala tempo. Hitro je povedla s 4:1 v 1. nizu. Jekaterina je z brejkom zmanjšala na 3:4, a je sledil odgovor Šarapove, ki je dobila naslednjih 6 iger ter povedla s 4:0 v 2. nizu. Nato sta obe igralki zadržali svoj svoj servis do konca in to je pomenilo zmago Šarapove v 2 nizih!

,Marija: "To je poseben dosežek. Dva tedna sem se morala boriti. V drugem krogu sem se rešila, ko sem bila že v izgubljenem položaju in sedaj sem v finalu. Proti Sereni bo težko, a se ne bom predala. Sem zelo tekmovalna in storila bom vse kar je v moji moči za morebitno zmago"!

Serena Williams bo že 23 igrala v finalu grand slam turnirjev (18/4). Z zmago bi bila sama na 2. mestu v odprti eri po osvojenih grand slam turnirjih za Nemko Steffi Graf (22 naslovov).  V 18 dvobojih z Marijo Šarapovo je zmagala kar 16 x, dobila je zadnjih 15 medsebojnih obračunov!

Serena: "Vsi pričakujejo, da bom zmagala, a Marija je neverjetna. Bila je že tik pred izpadom, od takrat igra iz dvoboja v dvoboj bolje. Lepo je, ker se bosta v finalu pomerili št. 1 in št. 2 ženskega tenisa. To bo zelo vznemirljivo"!

 

Australian Open
Kategorija: Grand Slam
Datum: 19.01.2015 - 01.02.2015
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 40,000,000 avstralskih dolarjev
http://www.ausopen.com/index.htmlPolfinale:

1-Serena Williams (U.S.) beat Madison Keys (U.S.) 7-6(5) 6-2
2-Maria Sharapova (Russia) beat 10-Ekaterina Makarova (Russia) 6-3 6-2

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete