Španski peščeni kralj Rafael Nadal izpušča tudi OP Avstralije!

28.12.2012
Rafael Nadal je po poškodbi kolen hotel nastopiti na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju, a ga je zaustavila trebušna viroza, kot vse kaže, pa ga ne bo niti na OP Avstralije v Melbournu.

26-letni Majorčan ni igral že vse od julija in Wimbledona, v Melbournu, pa bi moral braniti finale, ko je lani v nepozabni tekmi izgubil z Novakom Djokovićem.

"Moje koleno je veliko bolje, rehabilitacija pa poteka dobro in tako, kot so predvidevali zdravniki, toda zaradi virusa v zadnjem tednu nisem mogel trenirati. Žal mi je, a moram oznaniti, da ne bom igral v Dohi in na OP-ju Avstralije, kot sem sprva načrtoval," je povedal prvi španski tenisač, ki je lani izpustil tudi olimpijski turnir, OP ZDA ter tudi zaključek v Londonu.

Vse od 2. kroga Wimbledona, ko je presenetljivo izgubil s Čehom Rosolom, teniški tereni ostajajo brez enega najboljših akterjev zadnjega desetletja.

Zmagovalec 11. turnirjev za grand slam, je po tem porazu sporočil, da ima težave s koleni (tendinitis), ki so mu preprečile nekaj mesecev igranja že leta 2009, njegov povratek pa se je odlašal iz dneva v dan. Kmalu je bilo jasno, da ga letos verjetno ne bomo več videli, špekulacije o njegove zdravstvenem stanju pa so se umirile šele po tem, ko je oznanil, da se vrača na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju, ki poteka prav te dni.

V torek je na Facebook profilu razočaral navijače in ljubitelje tenisa, saj je vrnitev preprečila trebušna viroza, ki je sedaj 'kriva' še za izpustitev prvega grand slama sezone, kjer je pokal dvignil leta 2009.

''Ekstremno sem razočaran nad to odločitvijo, a nastop na OP Avstralije zahteva popolno pripravljenost telesa'' je še dodal Nadal, ki tako izpušča že drugi turnir velike četverice zapored.

Brez Rafaela Nadala bo OP Avstralije vsekakor osiromašeno za velikega igralca

Brez Rafaela Nadala bo OP Avstralije vsekakor osiromašeno za velikega igralca

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete