Neverjetna Serena po 11.letih spet kraljica Roland Garrosa!

08.06.2013
PARIZ, FRANCIJA - Američanka Serena Williams je veličastno zaključila letošnje OP Francije. V sobotnem finalu je po dveh zaporednih nizih še 13.zapored ugnala rivalko Marijo Šarapovo in po letu 2002 spet dvignila pokal Suzzane Lenglen.

Ena najboljših teniških igralk v zgodovini je z asom zaključila neverjetna dva tedna, aktualno branilko naslova Marijo Šarapovo pa ugnala s 6-4, 6-4. Videli smo sanjski finale dveh najboljših teniških igralk.

31-letna Američanka je dvignila 16. pokal, ki pripada naboljši na grand slamih, 5x  je osvojila OP Avstralije, 5x Wimbledon, 4x OPZDA in 2x Roland Garros. Povsem zasluženo se mlajša od sester Williams nahaja na  vodilnem položaju WTA lestvice, ki ga  bo z naslovom na peščenem  grand slamu  še bolj  utrdila. V vednost: Serena je lani 'padla' v 1. krogu, kar je tudi njen edini poraz v uvodnih krogih na turnijih za veliko nagrado, tekmuje pa vse od  začetka leta 1998, se pravi več kot 15 let.

Surov režim Serene

Dolgo časa v tenisu ni obstajala tako dominantna igralka, kot je to Serena Williams. Velika želja, po še enem naslovu v Parizu, se ji je uresničila danes, po zelo  uspešni sezoni, v bistvu pravi  dominaciji ženskega tenisa. Dananšnjo finalistko Marijo Šarapovo je premagala 13-ič zapored. Z Rusinjo ne pozna poraza vse od leta 2005, v tem času pa se  je sibirski lepotici uspelo dokopati samo do treh nizov z mlajšo 'williamsko'. Medsebojni rezultat je 14-2,  4-0 na pesku, le Američanka pa je lahko prevzela Šarapovi primat na Roland Garrosu, ki ga je začela lani, ko je tudi kompletirala naslove s turnirjev za veliki slam.

Serena Williams je po enajstih letih spet zmagala na  Roland Garrosu. Po toliko letih še nobeni v odprti dobi tenisa  ni uspelo ponoviti uspeha na grand slamih

Serena Williams je po enajstih letih spet zmagala na Roland Garrosu. Po toliko letih še nobeni v odprti dobi tenisa ni uspelo ponoviti uspeha na grand slamih

52. lovorika na WTA turneji, večkot 45 mio prihodkov samo iz turnirskih nagrad, večino od tega v prejšnjem desetletju, koje bila zdrava in motivirana,...vse to je na računu Serene, ki se je v jeseni profesionalnega tenisa zopet vzela v roke in melje z nasprotnicami. Slutiti je bilo, da ji krona na Roland Garrosu praktično pripada, le vzeti jo mora. Od začetka leta ima le dva poraza, v mesto 'peska' pa je prišla po seriji zmag na najbolj umazani podladi, Charlestonu, Madridu in Rimu. 

Na koncu - Maša ne more biti razočarana. Jasno ji je, da je  kot ena najboljših izgubila z eno, ki bo v zgodovini še večja. To ji  je bilo dovolj, da je bila ob razglasitvi dobre volje in nasmejana, v karieri  je zaslužila več kot 26 milijonov USD samo od nagrad iz turnirjev, ob strani pa zasluži toliko na leto le z reklamami. Ja, Marija je najbolj plačana športnica sveta.

V odprti dobi tenisa ima največ lovorik iz grand slamov Steffi Graf (22), Chris  Evert in Martina Navratilova jih imata po 18, Serena pa 16. V kolikor bo Američanka nadaljevala s takšnim tempom, bo ogrožena tudi Grafova?

Marija Šarapova je bila  kljub porazu in predaji krone vseeno nasmejana

Marija Šarapova je bila kljub porazu in predaji krone vseeno nasmejana

 

 

Roland Garros
Kraj: Pariz, Francija
Kategorija: Grand Slam
Datum: 26.05.2013 - 09.06.2013
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €21,017,000
http://www.rolandgarros.com/en_FR/index.html


Finale:

1-Serena Williams (U.S.)beat 2-Maria Sharapova (Russia)  6-4 6-4      

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete