SUPER: Petra Rampre osvojila največji teniški turnir v karieri!

15.05.2011
RALEIGH, ZDA - Nikoli ni prepozno in to še kako dobro potrjuje 31-letna Ljubljančanka Petra Rampre, ki je osvojila svoj prvi turnir serije ITF za nagradnim skladom 50,000 ameriških zelencev. Čestitke Petra!

Kakšen teden je za slovensko teniško igralko Petro Rampre(!) 5 dvobojev in 5 zmag za veliki naslov na 50,000 USD vrednem turnirji v Severni Karolini, ki je njen največji v karieri. Bravo.

31-letna Petra Rampre (347. na WTA), rojena v Žireh, ki že vrsto let živi in trenira v ZDA, je v Raleighu pokorila vso konkurenco, na poti do naslova pa premagovala igralke, ki so od nje višje na lestvici WTA. Zadnja je padla 235. igralka sveta Camila Giorgi iz Italije, ki je od nje mlajša 12 let. Petra je v velikem nedeljskem finalu zlahka odpravila omenjeno Italijanko s 6-3, 6-2 in prvič osvjila turnir z nagradnim skladom 50,000 USD.

Petra je bila ena najbolj obetavnih  mladih slovenskih tenisačic ter je že leta 2000 zasedala 162. mesto na WTA lestvici, kasneje pa tudi zaradi težav z zdravjem ni uspela priti višje kot je bila. No, Rampretova se nikakor nikoli ni predala in njeno današnje slavje je potrditev volje in želje ter ljubezni do tenisa. Kratko življensko zgodbo Petre si lahko preberete tudi tukaj.

Petra Rampre je velika zmagovalka teniškega turnirja serije ITF v ZDA (50,000 USD)

Petra Rampre je velika zmagovalka teniškega turnirja serije ITF v ZDA (50,000 USD)

Za mlajše obiskovalce naše spletne strani naj povemo, da je bila Petra Rampre članica naše dokaj uspešne generacije na čelu s Katarino Srebotnik, Tino Pisnik, Majo Matevžič, ki je spadala v sam vrh svetovnega mladinskega tenisa.

Na tekmovanju imenovanem "Orange Bowl", ki je veljalo za nekakšno neuradno svetovno prvenstvo mladih, je Petra Rampre leta 1998 prišla do polfinala, kjer je izgubila z Rusinjo Nadjo Petrovo 1:6, 7:5, 6:1 v nizih, v finalu pa je Nadja Petrova izgubila proti svoji rojakinji Jeleni Dementjevi s 3:6, 6:4, 6:0. Na turnirju pa so že pred polfinalom izpadle igralke kot so Kim Clijsters, Anastasja Miškina, Daniela Hantuchova in še nekaj znanih igralk. Verjetno ni potrebno poudarjati kaj vse so naštete igralke dosegle v karieri, naše igralke pa so jim bile takrat enakovredne.

Kakorkoli, Petra je za zmago dobila novih 70 točk, s tem pa se bo zavihtela globoko naprej po WTA lestvici. Upamo, da bo še naprej nadaljevala s tašnimi predstavami in morda ji še letos uspe nastopiti tudi v kvalifikacijah OP ZDA.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook - Petra Rampre 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete