Superiorni Nadal ne pozna usmiljenja. Preko Berdycha prvič v finale Cincinnatija!

18.08.2013
CINCINNATI, ZDA - Španski teniški velezvezdnik Rafael Nadal niza zmago za zmago. V polfinalu Mastersa v Cincinnatiju mu z odlično igro ni bil kos tudi Čeh Tomaš Berdych in kaj lahko se zgodi, da bo Majorčan že po OP ZDA na vrhu ATP lestvice.

Kakšna fantastična predstava, še ena v vrsti izjemnega Rafe Nadala. V polfinalu sedmega Mastersa sezone, ki se igra v Cincinnatiju, je s 7-5 in 7-6(4) odpravil tudi Tomaša Berdycha, ki je v četrtfinalu izločil Murraya.

Čeh je igral odlično, pa je bilo to vseeno premalo za 27-letnega Španca. Že v 1.nizu je Rafa pokazal neverjetno predstavo, ko je na prvi servis oddal le 4 točke , v drugem pa kljub padcu na začetnem udarcu vseeno zlomil tekmreca z nepoputljivostjo in nekaj vesoljskimi udarci. Ja, Nadal na trdi podlagi letos sploh še ne pozna poraza (v sezoni le 3) in bo v jutrišnjem finalu z Isnerjem poskušal priti še do rekordnega petega naslova na Mastersih v tej sezoni.

14-0 ima Nadal letos na trdi podlagi, proti TOP10 15-1, igral pa bo že v 37. finalu Mastersov in lovil 26. lovoriko. Res neverjetni so rezultati Španca, kljub temu, da je počival kar sedem mesecev, od lani junija do letošnjega februarja, zaradi poškodbe kolen.

''Končal sem dvoboj z dobrimi forehand in bekend udarci, kar me zelo veseli. Mislim, da sem odigral kakovostno tekmo proti zelo močnemu tekmecu, vse skupaj je bilo na visokem nivoju'', je dejal Rafa po zmagi in uvrstitvi v nedeljski finale. Berdych je v zadnjih 14 dvobojih z Nadalom uspel ujeti vsega 2 niza, gre pa za bodočega 5. tenisača sveta.

Tomaš Berdych je igral odlično, vendar je v polfinalu Cincinnatija Nadal še dvignil nivo, predvsem servisa v 1. nizu, kar je bila za Čeha usodno

Tomaš Berdych je igral odlično, vendar je v polfinalu Cincinnatija Nadal še dvignil nivo, predvsem servisa v 1. nizu, kar je bila za Čeha usodno

V uvodnem nizu sta oba držala svoje servisne igre vse do zaključka, ko je Špancu uspelo zlomiti Čeha. Predvsem je bila navdihujoča igra Nadala na svojem začetnem udarcu, ko je oddal vsega 4 točke. Čeh je znan po odličnem servisu, a tokrat ga je v 1. nizu Španec povsem zasenčil v tem elementu igre. Povrh vsega je Nadal imel tudi več winnerjev, pariral v asih,...res fascinantno. No, v drugem delu mu je začetni udarec nekoliko padel, pričakovano, vseeno pa Berdych tega ni izkoristil. Uspelo mu je sicer vzeti servisno igro in povesti 4-2, a takoj v naslednji je klonil na svoji in tekma je bila spet na začetku. V podaljšani igri je bil 3. igralec sveta bolj zbran in natančen ter je pri vodstvu 6-3 izkoristil drugo zaključno žogo.

 

Western & Southern Open - Cincinnati
Kategorija: ATP World Tour Masters 1000 
Datum: 11.08.2013 - 18.08.2013
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 3,079,555 
http://www.cincytennis.com/ 


Polfinale:

4-Rafa Nadal (Spain) beat 6-Tomas Berdych (Czech Republic) 7-5 7-6(4)      
    

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete