Tamara Zidanšek kot 1. nosilka v finalu Puneja

30.11.2018
PUNE, INDIJA - Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je kot 1. nosilka pričakovano znašla v velikem finalu ITF turnirja v Puneju.

20-letna Tamara Zidanšek ne počiva. Trenutno 86. igralka sveta je ta teden na 25,000 USD vrednem ITF turnirju v indijskem Puneju, kjer je prvopostavljena. Kot prva favoritinja je v finalu, a je zadnje tri tekme morala v 3. niz, v katerih ni dopustila presenečenja. V 1. krogu je izpadla Pia Čuk, ki je tekmovanje začela v kvalifikacijah.

Igralka, doma iz Slovenskih Konjic, je v prvem krogu po dveh nizih odpravila Tajvanko Lijevo, nato v 2. krogu Gruzijko Bolkvadze, v četrtfinalu je bila boljša od Rusinje Melnikove, v polfinalu pa je odpisala še Španko Guerrero-Alvarez. 

Do finala Tami ni igrala s postavljeno nasprotnico, boj za naslov pa bo večja prepreka, saj se bo pomerila s 4. nosilko in povrhu še domačinko. Nasproti ji bo stala vrstnica Karman Kaur Thandi, 219. igralka sveta. To bo njun prvi medsebojni dvoboj.

Zidanškova ima na računu 17. turnirskih zmag, tudi eno iz mini WTA turnirja z nagradnim skladom 125,000 ameriških dolarjev. Letos je bila na najvišji stopnički štirikrat, vselej na peščeni podlagi, v Puneju pa je že slavila pred dvema letoma. Njena tekmica v finalu je pri enem naslovu, ki ga je vpisala v letošnji sezoni.

Srečno v finalu Tamara !


Polfinale:

Tamara ZIDANSEK (SLO) [1] 4-6 6-1 6-3 Eva GUERRERO ALVAREZ (ESP)

Četrtfinale:

Tamara ZIDANSEK (SLO) [1] 3-6 6-0 6-3 Marina MELNIKOVA (RUS)

2. krog:

Tamara ZIDANSEK (SLO) [1] 7-5 4-6 6-4 Mariam BOLKVADZE (GEO)

1. krog:

Tamara ZIDANSEK (SLO) [1] 6-3 6-3 Ya-Hsuan LEE (TPE)
Quirine LEMOINE (NED) [8] 6-1 6-1 Pia CUK (SLO)

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete