Izjemna Tamara Zidanšek z naslovom v Puneju potrjuje vsestranskost!

17.12.2016
PUNE, INDIJA - Komaj 18-letna Tamara Zidanšek je 'zlata' deklica slovenske teniške prihodnosti. Na ITF turnirju v Indiji je dvignila pokal in dokazala, da ni le igralka za peščene terene.

Tamara Zidanšek pri samo osemnajstih letih pušča sledi na turnirjih serije ITF, ki so odskočna deska pred turnirji serije WTA. Konjičanka je na 25,000 USD  vrednem dogodku v Puneju kot 2. nosilka zlahka prišla do naslova, svojega 11 v karieri, kar pa posebej veseli, lovoriko je dvignila na trdi podlagi in dokazala, da spada med vsestranske tenisačice, ki znajo v prihodnost krojiti sam teniški vrh.

V taboru Zidanškove delajo po načrtih, ki so si jih zadali. Zlata deklica slovenskega ženskega tenisa je v finalu Puneja s 6-4, 6-2 deklasirala Rusinjo Polino Monovo in letos kljub manjku zarad poškodbe osvojila že 5 turnir, drugega zapored. ČESTITKE TAMARA!

Transformacija iz peska na beton Tamari očitno ne dela težav. Brez posebnih težav je trenutno 199. igralka sveta pokorila vso konkurenco na indijskem turnirju. Na poti do naslova je oddala le en niz, v 2. krogu Črnogorki Veselinovičevi, vse ostale so bile praktično brez vsakršne možnosti. 

23-letna Rusinja Poloina Monova (341. na WTA), dvakratna letošnja zmagovalka ITF turnirjev in odlična igralka dvojic, je lahko le nemo opazovala šov v končnicah nizov varovanke trenerja Ćuka in Krajnca. Dvoboj je trajal 1 uri in 18 minut, pet brejkov pa je bilo več kot dovolj za deseto zaporedno zmago slovenske tenisačice. Rusinja je 'grozila' le na začetku 1. niza, ko je povedla 4-2, nato pa je Zidanškova s štirimi zaporednimi igrami na svojem računu zapakirala uvodni del. S še dvema dodatnima je v drugem delu povedla 2-0. Monovi se je sicer uspelo približati in izenačiti na 2-2, nato pa je sledil velik zaključek Tamare. 


NECC-DECCAN$25000 WOMENS ITF
Kraj: Pune (IND)
Datum: 12.12.2016 - 18.12.2016
Kategorija: ITF
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $25,000

Finale:

Tamara ZIDANSEK (SLO) [2]  6-4 6-2  Polina MONOVA (RUS)

 

pripravil: L.S.

foto: Marjan Čuk

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete