Tennysu Sandgrenu prva turnirska zmaga v Aucklandu

12.01.2019
AUCKLAND, NOVA ZELANDIJA - Pravo ime za zmagovalca. Tennys Sandgren je bil najboljši na ATP turnirju v Aucklandu, za Američana pa je to prva zmaga pri sedemindvajsetih letih in sezoni, ki ga je izstrelila med najboljše.

Kakšno leto je za ameriškim tenisačem Tennysom Sandgrenom. Ko je lani zapustil Auckland je pri 26 letih imel v žepu le dva dobljena dvoboja na ATP turneji, danes jih ima 21, na Novi Zelandiji pa je prvič v karieri dvignil lovoriko.

Sandgren je v finalu Aucklandu s 6-4, 6-2 nadigral Britanca Camerona Norrie-ja, v petih tekmah tega tedna pa ni oddal niza.

''Ostal sem brez besed. Za mano s sezone treningov, žrtvovanja, dela, da sem danes igral v finalu ATP turnirja in zmagal. Res sem brez besed, ne vem kaj naj rečem'', je dejal Američan, ki je zgodbo kariere začel lani na OP Avstralije, kjer se je prebil do četrtfinala z dvema zmagama nad TOP10 igralcema sveta. Kot 97. na ATP lestvici je bil najnižje rangiran četrtfinalist Melbourna po letu 1996. Nekdanji univerzitetni igralec je v letu 2018 igral finale Houstona, do prvenca pa je prišel v drugem tednu leta 2019.

Norrie je bil seveda nekoliko razočaran po izgubljenem finalu, vendar je lahko nase zelo ponosen. Odigral je obračun za lovoriko v mestu, kjer je odraščal. Na prvenec pa bo moral Britanec počakati na naslednjo priložnost.


ASB Classic
Kategorija: ATP 250
Kraj: Auckland, Nova Zelandija
Datum: 07. 01. - 12. 01. 2019
Žreb: S-28 R-16
Podlaga: trda
Nagradni sklad: $527,880
https://www.asbclassic.co.nz/

Finale:

Tennys Sandgren (U.S.) beat Cameron Norrie (Britain) 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete