Thanasi Kokkinakis previsoka ovira za Blaža Rolo v finalu Las Vegasa!

28.10.2018
Slovenski teniški igralec Blaž Rola je izgubil vsa tri finala na turnirjih serije ATP Challenger v tej sezoni!

LAS VEGAS, ZDA - 28-letni Blaž Rola (262. na ATP) je po tekmovalni pavzi in mini pripravah v Ljubljani odigral zelo dobro na ATP Challengerju v igralniški meki. Na 50,000$ vrednem v Las Vegasu je dobil 4 dvoboje in klonil šele v finalu proti talentiranemu Avstralcu Thanasiju Kokkinakisu (192. na ATP), ki zaradi različnih vzrokov še ni izkoristil svojega potenciala, je pa letos že premagal legendarnega Švicarja Rogerja Federerja. 22-letni Avstralec je slavil s 6-4, 6-4. Na celem turnirju ni oddal niza in nasprotniki niso osvojili več kot 4 igre v posameznem nizu!

Thanasi je pokazal iz kakšnega testa je in je odigral na nivoju top 30 igralca. Na svoj servis je bil kot zid hkrati pa ja stalno pritiskal na nasprotnikov servis in takoj izkoristil priložnosti, ki so se ponudile. Blaž je igral dobro, a je ostal brez brejk priložnosti v celem dvoboju. Kokkinakis je v 1. nizu realiziral edino in 1 od 2 v 2. nizu kar je bilo dovolj za zmago po uri in 20 minutah igre. Dosegel je 13 asov, Slovenec 7.

Blaž Rola je osvojil 48 ATP točk in 4,240$ denarne nagrade! Naslednji teden bo igral na ATP Challengerju v Charlottesvillu (ZDA), kjer ga v 1. krogu čaka neugodni domačin Tim Smyczek, ki je 5. nosilec turnirja!


Las Vegas Tennis Open
Kraj: Las Vegas (ZDA)
Datum: 22.10.2018 - 28.10.2018
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 50.000$+H
http://www.lasvegastennisopen.com/

Finale:

Thanasi Kokkinakis (Australia) beat Blaž Rola (Slovenia)  6-4 6-4

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete