Silovit začetek finala Blaža Role v Perugii se je končal s porazom

19.06.2016
PERUGIA, ITALIJA - Drugi najboljši slovenski teniški igralec Blaž Rola ima za sabo najboljši teden v letošnji sezoni. Igral je v finalu Challengerja v Italiji, zmanjkala je le češnja na torti.

Po več kot enem letu se je 25-letni Blaž Rola znašel v položaju za naslov na turnirjih serije ATP Challenger. Nazadnje je bil v finalu lani aprila v Santosu, kjer je tudi osvojil naslov.

Ta teden je Ptujčan na 42,500 evrov vrednem Challengerju v Perugii zabeležil 4 zaporedne zmage, čakal ga je še nedeljski finale, v katerem je začel silovito, končal pa ravno obratno. Po 1 uri in 49 minutah je moral stisniti roko osmopostavljenemu Argentincu Nicolasu Kickerrju, ki je zmagal z 2-6, 6-3, 6-0.

Rola, 213. igralec sveta, je prvi medsebojni dvoboj s Kickerjem začel sanjsko. V sončni Peruggi je ekspresno povedel 4-0, Južnoameričan pa se je malo sestavil šele po dvojnem brejku zaostanka. Vse je bilo videti, da se bo Blaž veselil tretjega naslova v karieri, nato pa je šlo vse navzdol. Le kdo bi si mislil, da bo po vodstvu 4-0 do konca osvojil le še pet iger.

Uvodni niz je Rola še rešil, saj je bilo vodstvo res veliko. Nadaljevanje je pripadlo 23-letnemu Argentincu, 160. na ATP lestvici. Igral je vse bolje in bolje in v drugem ter tretjem nizu ni več oddal servisne igre. Rola je imel v drugem delu le dve žogici za brejk, ki sta ostali neizkoriščeni, v tretjem pa povsem popustil. Tekmec mu je za slovo zavezal kravato ob samo 12 osvojenih točkah Blaža.

Nicolas Kicker je vpisal prvi naslov na turnirjih serije Challenger. Pred tem je dobil 10 Futuresov, prav vse na domačih, argentinskh tleh.

Rola je za finale Perugie dobil 55 točk in 3,600 evrov.

 

Blu Panorama Airlines Tennis Cup
Kraj: Perugia (ITA)
Datum: 11.06.2016 - 19.06.2016
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €42,500


Finale:

8-Nicolas Kicker (Argentina) beat Blaz Rola (Slovenia) 2-6 6-3 6-0

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete