Thiem vrgel rokavico Nadalu

07.06.2018
PARIZ, FRANCIJA - Avstrijec Dominic Thiem je samo še eno zmago oddaljen od prvega finala na grand slamih.

Dominic Thiem se bo za vstop v veliki finale pomeril s senzacijo letošnjega turnirja, 72. igralcem sveta Marcom Cecchinatom, ki je v četrtfinalu nepričakovano premagal Novaka Đokovića.

O drugem finalistu bosta odločala zmagovalca obračuna med Rafaelom Nadalom in Diegom Schwartzmanom ter Juanom Martinom Del Potrom in Marinom Čilićem. Stavne hiše napovedujejo finalni obračun Nadala in Thiema, ki bi bil njun tretji letos na pesku. V Monte Carlu je prepričljivo slavil Španec, v Madridu pa se je v dveh nizih zmage veselil Avstrijec.

Thiem je še vedno edini tenisač, ki je v zadnjih dveh sezonah premagal Nadala na pesku, skupno pa je proti "kralju peska" dobil kar 33-odstotkov obračunov. Doslej sta odigrala devet dvobojev, prav vse na peščeni podlagi, izid pa je 6-3 v korist prvega igralca sveta.

Thiem je Nadala premagal v Buenos Airesu, Rimu in Madridu, a nikoli v Parizu, kar je doslej uspelo le Robinu Söderlingu (2009) in Novaku Đokoviću (2015). "Proti veliki večini igralcev lahko pričakuješ padec v v igri, vendar ne pri Nadalu. Ni pomembno, ali dvoboj traja eno ali pet ur, Rafa ti ne bo pustil dihati. Še težje ga je premagati na tri dobljene nize, zato je zelo pomembno, da osvojiš prvi niz. Če izgubiš prvi niz, potem te čaka zelo dolga pot," je dejal Avstrijec.

Nadal je na pariškem pesku dobil 83 obračunov in izgubil dva. V obeh primerih je šel prvi niz v roke nasprotnika. "Najpomembneje je, da tudi v težkih trenutkih verjameš zmago. Hitro lahko zapadeš v miselnost, da nimaš možnosti, ker v večini primerov je tako. Rad igram z njim. To je največji izziv v tenisu in eden največjih izzivov v športu. Zato sem treniral celo življenje. Všeč mi je igrati z njim," je rokavico vrgel Thiem. 


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete