Tokio: Petra Kvitova dobila največji finale levičark zadnjih dvajsetih let!

28.09.2013
TOKIO,JAPONSKA - Zmagovalka močnega, skoraj 2,4 miolijona USD vrednega WTA turnirja v Tokiu je Čehinja Petra Kvitova!

20 let nista v finau tako močnega WTA turnirja igrali levičarki. Dolga doba, a enkrat se je moralo zgoditi. V Tokiu sta za to poskrbeli Čehinja Petra Kvitova in Nemka Angelique Kerber, lovoriko pa je dvignila nekdanja wimbledonska zmagovalka Kvitova, ki je letos slavila drugič, v karieri pa enajstič.

Začetek velikega finala v japonski prestolnici je pripadel Čehinji, ki je praktično zadela vse 'tarče'. 17 winnerjev ob le 5 napakah ji je prineslo 1. niz, nato pa popolnoma popustila. V drugem delu srečanja sploh ni dobila igre (0-6), v tretjem pa spet zbrala misli. Po vodstvu 4-0 se ni več ozirala nazaj. Izpustila je sicer prve tri zaključne žoge, četrto pa pretvorila v zmago s končnim izidom 6-2, 0-6 in 6-3.

''Napadla sem takoj na štartu. Res sem zadela vse, potem pa so se mi v drugem prikradle nepotrebne napake. Kar nekaj lahkih točk sem zgrešila, noge so bile bolj počasne, kar je Angie takoj izkoristila. Vedela sem, da ni konec do zadnje točke. V 3. nizu sem poskušala z enako taktiko kot v prvem, biti agresivna in zmanjšati napake na minimum''.

''Zelo sem srečna zaradi zmage. Za mano je fantastičen teden, počutila sem se odlično in to prenesla tudi na igrišče'', je povedala Kvitova, ki se je dobro regenerirala po včerajšnjem težkem obračunu z Venus Williams, ki ga je dobila šele po tajbrejku 3. niza.

Petra Kvitova ima sedaj na računu 11 WTA naslovov - 2009 (Hobart), 2011 (Brisbane, Paris [Indoors], Madrid, Wimbledon, Linz in WTA Championships), 2012 (Montréal in New Haven) in 2013 (Dubaj in Tokio). V finalih ima razmerje 11-4. Še bolj pomembno pa je, da se Čehinja vrača med elito. Potem, ko je po 122 tednih po OP ZDA izpadla iz TOP10, se sedaj vrača, iz 11. mesta se bo prebila na 7.

Angelique Kerber je 2. niz finala dobila s 6-0, kar pa ni bilo dovolj za naslov v Tokiu

Angelique Kerber je 2. niz finala dobila s 6-0, kar pa ni bilo dovolj za naslov v Tokiu

Kerberjeva, (igrala je drugi finale v letošnjem letu ter ima v tekmah za naslov razmerje 2-5) in Kvitova sta igrali prvi finale levorokih igralk po Quebec Cityu 2009 in prvo finale tako močnega turnirja po letu 1993, ko sta se merili Navratilova in Selešova. Obe se sedaj že selita v Peking, kjer je naslednji teden še močnejši turnir po nagradnem skladu

 

Toray Pan Pacific Open
Datum: 22.09.2013 - 28.09.2013
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $2,369,000
Podlaga: Trda
http://www.toray-ppo.co.jp/


Finale:

7-Petra Kvitova (Czech Republic) beat 5-Angelique Kerber (Germany) 6-2 0-6 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete