Vera Zvonarjova in Agnieszka Radwanska v finalu Tokija!

30.09.2011
TOKIO, JAPONSKA - V finalu močnega WTA turnirja v Tokiju, ki se igra za nagradni sklad več kot 2 milijona USD, se bosta pomerili Rusinja Vera Zvonarjova in Poljakinja Agnieszka Radwanska!

Rusinja Vera Zvonarjova je v polfinalu, po velikem preobratu premagala letošnjo zmagovalko Wimbledona Čehinjo Petro Kvitovo s 7:6(2), 6:0 v nizih. V 1. nizu je Čehinja imela v rokah varno vodstvo, saj je vodila s 5:1, nato pa je nenadoma povsem popustila in Rusinja je izenačila na 5:5. Obe igralki sta zadržali servis do podaljšane igre, ki jo je z lahkoto dobila Vera.

V 2. nizu je igrala samo Zvonarjova, ki je 3 x odvzela servis nasprotnici in ji podarila "teniško kravato". Dvoboj je trajal 1 uro in 30 minut.

"Če bi vedela kaj se mi je zgodilo, bi vam povedala. Ne vem kaj mi je bilo. Vodila sem s 5:1 in prenehala igrati svojo igro. Ona se je vrnila in začela igrati mnogo bolje kot jaz. Vsekakor bi morala dobiti 1. niz," je dejala Petra Kvitova!

Vera je dobila že oba prejšnja dvoboja proti Petri na trdi podlagi in tako je bilo tudi tokrat."Igrala sem zelo dober tenis. Petra je težka nasprotnica. Vedno je tesno v najinih dvobojih. Mislim, da sem bila tokrat malo bolj konsistentna," je rekla Vera Zvonarjova.

Petra Kvitova, ki  je na peščeni podlagi dvakrat premagala Vero Zvonarjovo misli, da je podlaga ključni faktor:"Na peščeni podlagi ni tako gibljva kot na trdi, zato imam več časa, da se pripravim za zmagovite udarce. Na trdi podlagi je zelo dobra in težko premagljiva," je zaključila Petra Kvitova! 

Vera Zvonarjova je poskrbela za izjemen preobrat proti Petri Kvitovi, ki je lets presenetljivo slavila v Wimbledonu

Vera Zvonarjova je poskrbela za izjemen preobrat proti Petri Kvitovi, ki je lets presenetljivo slavila v Wimbledonu

V 2. polfinalnem obračunu je Poljakinja Agnieszka Radwanska v treh nizih odpravila Belorusinjo Viktorijo Azarenko s 6:3, 4:6, 6:2. Dvoboj je trajal 2 uri in 31 minut.

Finalistki Agnieszka Radwanska in Vera Zvonarjova sta se do sedaj pomerili 4 x, rezultat pa je neodločen 2:2!

"Do sedaj sem že premagovala Vero, ki je zelo dobra igralka. Morala bom igrati na visokem nivoju, če bom hotela zmagati. Upam, da bom igrala vsaj tako kot danes," je pred finalom dejala Agnieszka Radwanska!

 

Toray Pan Pacific Open
Datum: September 25 - Oktober 1, 2011
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $2,050,000
Podlaga: Trda


Polfinale :

Vera Zvonarjova (RUS/4) : Petra Kvitova (ČEŠ) 7:6(2),6:0
Agnieszka Radwanska (POL/9) : Victoria Azarenka (BLR/3) 6:3,4:6,6:2


 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete