Tomi Ternar v Trnavi iz rok izpustil prvi naslov na Futuresu

09.08.2015
TRNAVA, SLOVAŠKA - Slovenski teniški igralec Tomislav Ternar je imel niz in brejk prednosti v finalu ATP Futuresa na Slovaškem, a na koncu ostal praznih rok.

24-letni Tomi Ternar je na 10,000 USD vrednem ATP Futuresu v Trnavi na Slovaškem lovil prvenec na Futuresih. Prekmurec je bil odlično na poti, da prvič v karieri osvoji naslov, a na koncu je bil močnejši 19-letni domačin Martin Blaško (798. na ATP) s 3-6, 6-4, 6-4.

Beltinčan je letos v Prijedoru že igral finale, ta teden pa je še enkrat izenačil najboljšo uvrstitev v karieri - finale Futuresov. Trikrat je bil v finalu, pa je bil še tretjič prekratek, a tokrat je bil lovoriki zelo blizu.

Ternar je v minulem tednu prikazal odličen tenis, ki mu je prinesel finalni obračun, kjer pa je bil odlično na poti. Dobil je uvodni niz, v drugem pa vodil z brejkom 2-0, vse skupaj pa je bilo premalo za uspeh. Najstnik iz Slovaške je imel svojo računico in na krilih zmage v dvojicah je preobrnil tudi finale posamične konkurence. Desetič letos se je uspel vrniti po zaostanku niza, a ta zmaga mu bo ostala v spominu za vse življenje. Prvič v karieri je osvojil naslov v dvojicah, prav tako je prvič slavil na članskih turnirjih med posamezniki in osvojil dvojno krono.

Kljub porazu je lahko Prekmurec zadovoljen. Ternar je v dobri formi in naslednja menjava lestvice mu bo prinesla karierno uvrstitev. Čestitke Tomi za finale na peščenem turnirju v Trnavi.

 

EMPIRE Futures Trnava
Kraj: Trnava (SVK)
Datum: 03.08.2015 - 09.08.2015
Kategorija: ATP Futures
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $10,000


Finale:

Martin BLASKO (SVK) 3-6 6-4 6-4 Tomislav TERNAR (SLO)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete