Tomi Ternar prekratek tudi v četrtem Futures finalu

20.09.2015
BOL, HRVAŠKA - Slovenski teniški igralec Tomislav Ternar je na Bolu lovil prvenec na turnirjih serije Futures, a ga je v finalu premagal 2. nosilec Miki Jankovič.

25-letni Tomi Ternar (710. na ATP) je na 10,000 USD vrednem Futuresu na Bolu prišel do finala brez izgubljenega niza ter upal, da prvič v karieri osvoji naslov. Žal mu je prvenec preprečil 2. nosilec Miki Jankovič iz Srbije.

20-letni Srb Jankovič je v finalu peščenega turnirja na Bolu premagal Ternarja s 6-3, 6-4. Prekmurec je izgubil še četrti finale, v katerem je nastopil.

Beltinčan Tomi Ternar je nazadnje igral v finalu letos avgusta, ko je bil v Trnavi res zelo blizu prvi lovoriki v karieri, tokrat je bil spet v položaju, ko bi lahko v vitrino položil prvi članski pokal. Kot 5. nosilec je imel za tekmeca 418. igralca sveta, le ta pa je upravičil vlogo favorita na papirju.

Kdo čaka dočaka, pravi pregovor in tudi za Tomija bo enkrat prišel ta trenutek. V letošnji sezoni je Ternar v dobri formi, ima vrsto odličnih rezultatov, le naslov se mu kar nekako vedno izmika. Beograjčan se je danes sicer zasluženo razveselil prvega naslova v lešnji sezoni. Imel je 18 brejk žogic, izkoristil je 3, Ternar pa eno od dveh. Število osvojenih točk po koncu finala je bilo 80:61 v korist Srba.

Tomi ima kljub današnjemu porazu za sabo odličen teden. Vpisal je štiri suverene zmage in si dodatno napolnil samozavest za naslednje boje. Pri naslednji menjavi lestvice (čez teden dni) bo lepo popravil uvrstitev na ATP lestvici. 

 

BLUESUN CRO CIRCUIT POWER by LUKAS SPORT
Kraj: Bol (HRV)
Datum: 14.09.2015 - 20.09.2015
Kategorija: ATP Futures
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $10,000


Finale:

Miki JANKOVIC (SRB) [2] 6-3 6-4 Tomislav TERNAR (SLO) [5]

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete