Umrl nekdanji prvi teniški igralec sveta

11.12.2021
Zapustil nas je teniški velikan Manolo Santana.

Legendarni španski teniški igralec Manolo Santana je umrl v 84 letu starosti.

Po njem se imenuje tudi teniški teren v Madridu, kjer se igra masters na pesku, Santana pa je bil eden najboljših tenisačev v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Leta 1965 je bil tudi najboljši teniški igralec sveta, leto kasneje je osvojil tudi Wimbledon.

Manolo Santana je dvakrat zmagal na OP Francije, leta 1961 in 1964, leta 1965 pa je uspel dvigniti pokal tudi na OP ZDA. Trikrat se je s špansko reprezentanco uvrstil v finale pokala Davis, leta 1984 pa je bil sprejet tudi v teniški hram slavnih.

Rodil se je leta 1938 v Madridu in je bil eden največjih teniških igralcev Španije in tudi nekdanji trener reprezentance v pokalu Davis. Od njega se je na Twitterju poslovil tudi 'naslednik' Rafael Nadal.

''Pravkar sem slišal žalostno vest, da je umrl Manolo Santana. Večkrat sem poudaril: Hvala kar si naredil za našo domovino, vedno si bil prijatelj in vsem zelo blizu. Zelo te bomo pogrešali, pomnili te bomo kot edinstvenega. Moje sožalje družini, pošiljam jim mojo podporo v teh težkih trenutkih. Nikoli te ne bomo pozabili'', je čustveno čivknil Nadal.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete