V Baslu jutri prvi dvoboj "dveh Federerjev"

24.10.2013
Jutri, v petek ob 20:00 se bosta na osrednjem igrišču teniškega turnirja serije 500 v Baslu prvič pomerila Roger Federer in mladi Grigor Dimitrov, ki mu po slogu teniške igre pripisujejo status naslednika velikega Švicarja.

Dolgopričakovani obračun med Rogerjem Federerjem in Grigorjem Dimitrovim se bo končno odvil. Čeprav je bil zaradi slabe forme Dimitrov v zadnjem času večkrat namesto "baby Federer" poimenovan kar "fant Marije Šarapove", je Bolgar v zadnjih tednih teniški javnosti zopet pokazal, da je mogoče res sposoben nadomestiti velikega Švicarja. Sam sicer pravi, da primerjav s Federerjem ne mara, ker želi biti znan po svojem stilu igre.

Dvoboj se bo odvil ravno v času, ko igra Dimitrov svoj najboljši tenis, česar pa za Federerja ne moremo trditi. Ravno zaradi tega nekateri ta dvoboj vidijo kot simbolno predajo ključa Federerja svojemu nasledniku, pa čeprav Švicar še kar nekaj časa loparjev ne želi postaviti v kot.

Grigor Dimitrov je v prejšnjem tednu pospravil s konkurenco na turnirju serije 250 v Stockholmu, na turnirju serije 500 v Baslu pa je z 2-0 v nizih že premagal vročega Radeka Stepaneka in neugodnega Aleksandra Dolgopolova. V tej sezoni ima Dimitrov razmerje zmag in porazov 35-22, trenutno pa zaseda rekordno 22. mesto na ATP.

Roger Federer ima na drugi strani, glede na svoje visoke standarde, za seboj milo rečeno slabo sezono. Na začetku tega koledarskega leta si verjetno nihče ni mislil, da bo prav na zadnjih turnirjih lovil uvrstitev na zaključni masters v Londonu, saj si v preteklih sezonah tega turnirja brez švicarskega maestra sploh nismo znali predstavljati. Na domačem turnirju je do četrtfinala Federer z 2-0 ugnal Francoza Mannarina, včeraj pa z izgubljenim nizom premagal še Uzbekistanca Istomina.

Roger na trenutke deluje precej nesproščeno. To, da igra proti "svojemu nasledniku" verjetno k temu dosti ne bo pripomoglo. Pričakovati je torej, da bo Dimitrov tisti, ki bo v dvoboj šel bolj neobremenjen, Federer pa bo vsem, sploh pa sebi, želel dokazati, da naslednika še ne potrebuje.

 

Pripravil: Aleš Cverlin

Foto:ruansfedererblog.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete