Roger Federer si je premislil in bo igral v Baslu!

10.04.2013
Veliki Švicar Roger Federer, ki se trenutno nahaja na pripravah po daljših počitnicah, je bil pred časom tarča nekaterih nezadovoljnih švicarskih medijev zaradi odločitve, da letos ne bo igral v Davisovem pokalu in na domačem ATP500 turnirju v Baslu!

Šušljalo se je, da naj bi Roger zahteval 1 milijon evrov za nastop v rojstnem kraju, česar pa organizatorji niso bili sposobni zagotoviti. Kljub temu, da si je Švicar želel malo razredčiti urnik nastopov v jesenskem delu sezone, si je premislil in se bo udeležil domačega turnirja brez kakšnih dodatnih finačnih zahtev!

"Ne potrebujem dodatnega denarja od organizatorjev turnirja v Baslu. To delam zaradi navijačev in zaradi sebe. Basel bo zame vedno poseben turnir. Čeprav mi terminsko ne odgovarja, ne bom izpustil priložnosti za nastop pred domačimi gledalci. Vsi vedo koliko mi pomeni ta turnir, kjer sem bil pobiralec žogic, igral kvalifikacije in kot mladinec spariral Andreju Agassiju. Nekateri trenutki iz nastopov v Baslu, kjer mi navijači nudijo vročo podporo, mi bodo za vedno ostali v spominu. Nastopati doma je poseben privilegij, saj sem večino sezone odsoten na potovanjih po svetu," je rekel Roger Federer v intervjuju za časopis Tages Anzeiger!

Roger Federer se pripravlja za nastop na peščeni podlagi na ATP1000 turnirju v Madridu v začetku maja, kjer je lani na posebnem modrem pesku zmagal. Letos bodo ponovno igrali na klasičnem rdečem pesku!

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete