V epskem finalu Linza Pliškova boljša od Giorgijeve

12.10.2014
LINZ, AVSTRIJA - V velikem finalu WTA turnirja v Linzu, sta 22-letnici ponudili epski obračun, slavila pa je Čehinja Karolina Pliškova.

Čehinja Karolina Plišova je letošnja zmagovalka WTA International turnirja v Linzu. V finalu je s 6-7(4), 6-3 in 7-6(4) premagala Camilo Giorgi.

Češka tenisačica je izgubila uvodni niz, čeprav je vodila 5-3, v drugem pa vodstva 4-0 ni zapravila. Dobila ga je s 6-3. Epski obračun je bil izjemno dramatičen. Dovolj bo, če izdamo, da je Pliškova v 3. nizu imela prednost 5-1, pa je morala vse skupaj reševati v še eni podaljšani igri. Še več. Italijanka Camila Giorgi je nizala igro za igro, povedla 6-5 in imela zakljuno žogico, pa ji je ni uspelo vnovčiti. 

''Vse supaj bi bilo lahko veliko lažje, toda na koncu sem lahko več kot zadovoljna z zmago. Potem, ko sem imela 5-1, pa vse skupaj zakockala, je imela Camila zaključno točko. V tistem trenutku sem pomislila tudi na poraz in verjetno bi se ob takšnem zaključku kar zjokala. Vedela sem, da bo težek finale, kajti nasprotnica v celem tednu ni oddala niza'', je povedala zmagovala Linza, ki ima sedaj v žepu 3 karierne lovorike. Lani je dobila Kuala Lumpur, letos pa poleg Linza še Seul. V jeseni je ena najbolj vročih tenisačic, saj je na 19 dvobojih klonila le trikrat.

Pliškova je tretja, ki ji je v letošnji sezoni uspelo dvigniti lovoriko potem, ko se je že soočila z 'meč' žogo nasprotnice. Po tekmi je še dodala, da ima še veliko za pokazati in njena igra lahko še zelo napreduje. 

Na dugi strani bo morala Camila Giorgi iskati prvenec na kakšnem drugem turnirju. Drugič se je znašla v boju za lovoriko in drugič izgubila.

 

Generali Ladies Linz
Datum: 06.10.2014 - 12.10.2014
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $250,000
Podlaga: Trda (Dvorana)
http://www.generali-ladies.at/ 


Finale:

7-Karolina Pliskova (Czech Republic) beat Camila Giorgi (Italy) 6-7(4) 6-3 7-6(4)                   

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook           

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete