Vikorija Azarenka in Julia Goerges v boju za naslov v Linzu!

13.10.2012
LINZ, AVSTRIJA - V nedeljo ob 13.30 se začne zadnje dejanje letošnjega WTA turnirja za dekleta v Linzu. V finalu se bosta udarili največja favoritinja Viktorija Azarenka in 5. nosilka Julia Goerges.

V polfinalu je bila 1. nosilka Viktorija Azarenka še enkrat več izjemno zanesljiva in je srečno praženko kvalifikacij Irino-Camelio Begu odpravila s 6-2, 6-1 medtem, ko je imela petopostavljena Nemka več dela. Kvalifikantko Kirsten Flipkens je ugnala po treh nizih z 1-6, 6-2, 6-3.

Beloruska tenisačica enostavno na tem turnirju v Gornji Avstriji nima tekmice, ki bi ji lahko parirala. V polni dvorani TipsArena je še enkrat več dokazala svojo pripravljenost, ki jo je pripeljala na vrh WTA lestvice, njen uspeh nad Romunko pa je bil že 12. zaporedni v dveh tednih potem, ko je dvignila pokal že na 5 milijonov USD vrednem turnirju v Pekingu. No, v Avstriji je nagradni sklad veliko bolj skromen, le 220,000 ameriških dolarjev, Azarenka pa ,tako kot v Pekingu, tudi tu sploh (še) ni oddala niza.

Vika vsako zmago tradicionalno proslavi s plesom

Vika vsako zmago tradicionalno proslavi s plesom

6. lovoriko, 14. v karieri, bo beloruska tenisačica lovila v tekmi z Julio Goerges. ''Zelo sem zadovoljna s svojimi predstavami. Pričakujem težek dvoboj, a nanj gledam z optimizmom. Občinstvo tu v areni je fantastično ter mi je dalo še dodatno vzpodbudo, zato jim hočem to vrniti z dobrimi igrami'', je povedala Azarenka, ki po vsaki zmagi tradicionalno na kratko zapleše.

Goergesova je v polfinalu izgubila prvi niz z Belgijko Flipkensovo. Dvoboj se je obrnil, ko je Nemki v drugem delu uspelo priti do brejka za 2-1. ''Po izgubljenem prvem nizu sem vedela, da moram spremeniti igro in taktiko. Čakal sem na priložnosti, po brejku v 2. nizu pa sem ujela ritem'', je na kratko razložila potek tekme Julia in se obrnila na finale: ''Vika je prva igralka sveta in velika favoritinja, sama pa sem bom osredotočila le na svojo igro. Vem, da sem lahko nevarna, če igram dobro''.

 

 

Generali Ladies Linz
Datum: Oktober 08 - 14, 2012
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $220,000
Podlaga: Trda (Dvorana)
http://www.generali-ladies.at/


Polfinale:

(1) Victoria Azarenka (BLR) d. (LL) Irina-Camelia Begu (ROU) 62 61
(5) Julia Goerges (GER) d. (Q) Kirsten Flipkens (BEL) 16 62 63

 

pripravil: L.S.

foto: generali-ladies.at
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete