V Innisbrooku slovenski četrtfinale Majeričevi!

11.01.2013
INNISBROOK, ZDA - Na ITF turnirju na Floridi, ki se igra za nagradni sklad v višini 25,000 USD, smo v četrtfinalu videli slovenski dvoboj med Tadejo Majerič in Mašo Zec-Peškirič.

V senci pričakovanja na prvi gran slam sezone, po svetu poteka tudi nekaj manjših turnirjev. V ZDA sta se tako v četrtfinale uvrstili Tadeja Majerič in Maša Zec-Peškirič, ki sta vozovnico za polfinale iskali med seboj.

22-letna Majeričeva je že med božično-novoletnimi prazniki pokazala, da je treba na njo resno računati. V Indiji se je okitila z dvojnim naslovom, med posameznicami in v dvojicah ter na računalniški lestvici prišla do uvrstitve kariere 213. mesta, malo pa ji je zmanjkalo za kvalifikacije OP Avstralije. V kolikor bo nadaljevala v takšnem tempu, ji nastop na Roland Garrosu ne bo ušel.

V 2. krogu Innisbrooka, je Majeričeva gladko izločila domačinko Lauren Embree s 6-2, 6-1. Vrstnica, sicer 512. igralka sveta, ni imela nikakršnih možnosti proti razpoloženi Štajerki, ki pa je naslednji dan polfinale iskala proti rojakinji Maši Zec-Peškirič.

Slednja je bila pred leti že TOP 100 igralka, sedaj pa je na 257. poziciji. 25-letna Jeseničanka je v četrtfinale prišla po zmagi nad 20-letno Kanadčanko Gabrielo Dabrowski (310.) s 6-4, 6-4 in zanimivo je bilo videti, kako se bo uprla Tadeji, saj slovi kot peščena specialistka, se pravi ji podlaga odgovarja.

Tadeja Majerič je v odlični formi...

Tadeja Majerič je v odlični formi...

No, Maši ni uspelo dobiti sedmopostavljene Tadeje niti v četrtem medsebojnem dvoboju. Mlajša Tadeja je na turnirju še naprej brez izgubljenega niza ter je kolegico premagala s 6-3, 6-4. Pred tem sta se srečali leta 2006 v Mariboru, leta 2007 v Belouri-Sintri ter lani v Mamaji, vse tekme pa so bile na peščeni podlagi.

V polfinalu bo tekmica Majeričeve znana Nemka Kristina Barrois, pred letom in pol še 57. tenisačica sveta. Ta teden je 31-letna Barroiseva na 254. mestu ter je 8. nosilka. Pomerili se bosta prvič.

Četrtfinale:

Tadeja Majeric (SLO) [7  6-3 6-4   Masa Zec Peskiric (SLO)

2. krog:

Masa ZEC-PESKIRIC (SLO)     6-4 6-4    Gabriela DABROWSKI (CAN)
Tadeja MAJERIC (SLO) [7]     6-2 6-1    Lauren EMBREE (USA)

 

pripravil: L.S.

foto: Flickr

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete