V Portorožu letos pričakujejo 20,000 ljudi!

05.06.2014
Letošnji, že drugi zaporedni ATP turnir serije Challenger, Tilia Slovenia open, bo v Portorožu združil igralce iz vsega sveta ter najboljše Slovence.

Odlična organizacija lanskega turnirja, tudi zmaga Grege Žemlja, je ponesla dobro ime turnirja Tilia Slovenia open daleč naokrog. Pohvalne besede direktorice ATP Challenger ge. Joanne Langhorne, o vrhunskosti turnirja z vsem vzporednim programom in odlično namestitvijo ter profesionalnostjo osebja, je turnir dvignilo na nivo, na katerem želijo in bodo želeli nastopiti teniški igralci, ki, takoj po koncu Wimbledona, začenjajo priprave na zadnji letošnji Grand slam v New Yorku. Prav Newyorška podlaga je povsem enaka kot v Portorožu, zato bodo po besedah direktorja TZS g. Gregorja Krušiča, najboljši Slovenci imeli hudo konkurenco. Načeloma so nastop potrdili vsi najboljši slovenski igralci z izjemo Aljaža Bedeneta, ki je vabilo dobil, a odgovoril še ni. Medtem ko imajo Blaž Rola, Blaž Kavčič in Grega Žemlja nastope zagotovljene pa se bo v glavni turnir uvrstil tudi najboljši slovenski igralec s serije treh slovenskih turnirjev serije Futures. Zaenkrat najbolje kaže Janezu Semrajcu, ki je zmagal v Kopru, blizu pa je tudi Mike Urbanija. Sicer sta to igralca, ki tudi na lestvici ATP kotirata takoj za najboljšo slovensko četverico.

G. Marko Mlakar, član UO TZS je dejal, da je turnir v Portorožu izjemna priložnost za slovenske igralce, kot tudi za obiskovalce, ki bodo ob tenisu lahko uživali v vzporednem programu. Tako je odličen odnos TZS in Občine Piran botroval k temu, da bodo obalna mesta povsem v znamenju teniškega turnirja, večerni zabavni program pa bo na znanih lokacijah trajal dlje, kot lani. Lani je turnir obiskalo 12 tisoč obiskovalcev, letos bi se ta številka lahko približala celo 20 tisočim. Posebno poglavje je tudi Festival tenisa, kjer se bodo na sosednjih peščen igriščih pomerile prav vse slovenske generacije aktivnih tekmovalcev, kot tudi rekreativcev. Pod eno streho bo tako v osmih dneh tekmovalo kar neverjetnih 1400 teniških igralk in igralcev.

Četudi gre pri organizacijski ekipi za malo številčnost, a izjemno predanost, brez glavnega pokrovitelja Zavarovalnice Tilia ne bi šlo. G. Jaka Dolenc, član uprave Zavarovalnice Tilia je ponovno dodal, da je Zavarovalnica Tilia prepoznala presežek v največjem poletnem slovenskem športnem dogodku in hkrati potrdil, da vsakdo, ki pride v Portorož dojame celotno zgodbo, kot izjemno. Tudi letos bo direktorska vloga turnirja pripadla nekdanjemu odličnemu igralcu g. Denisu Topčiču, sicer regijskemu direktorju Zavarovalnice Tilie, ki je potrdil željo po še boljšemu turnirju, ki pa bo, kljub zvišanemu nagradnemu skladu (42.500€), organiziran z nekoliko nižjim proračunom. V ta namen so odlični odnosi in prepoznavanje lokalnega gospodarstva in občine Piran, več kot na mestu.

Odličen teniški turnir ATP Challeneger Tilia Slovenia open, turizem, zabava, animacijske igre, pompozna promocija, Festival tenisa, ter tudi skupinski ogled zaključnih bojev na nogometnem svetovnem prvenstvu v Braziliji, so zgodbe mimo katerih športni ljubitelji enostavno ne morejo iti.

 

foto: Vid Ponikvar/SPORTIDA

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete