Valencia: David Ferrer v domačem finalu z Dolgopolovom!

28.10.2012
Valencia, Španija – V petek smo v Valencii videli oba polfinalna obračuna, s tem pa sta tudi finalista, ki se bosta udarila v finalu turnirja serije ATP 500. Na zaključni dan bomo spremljali obračun med Davidom Ferrerjem in Aleksandrom Dolgopolovom.

David Ferrer je na domačih tleh poskrbel za val navdušenja. Peti igralec sveta se je namreč uvrstil v veliki finale turnirja ATP v Valencii! A polfinalni obračun je bil vse prej kot lahek. Na drugi strani mreže je stal Hrvat Ivan Dodig, ki zagotovo velja za najprijetnejše presenečenje tega turnirja. Slednji je bil blizu presenečenja tudi v polfinalu, a na koncu se Hrvatu žal ni izšlo. Srečanje je izgubil po treh nizih, premoč pa je južni sosed priznal po maratonskih treh urah. Končni rezultat srečanja je bil 6:4, 6:7 in 6:1 v korist Španca.

Ferrer, zmagovalec petih letošnjih turnirjev, se je tako še četrtič uvrstil v finale Valencie, svojo tretjo lovoriko pa bo lovil proti Ukrajincu Aleksandru Dolgopolovu.  Trenutno 21. na ATP lestvici je brez večjih težav ugnal Jurgena Melzerja. Impresiven je podatek, da je Dolgopolov v tem tednu v 37. odigranih igrah na svoj servis le enkrat oddal brejk.

Obeta se nam zanimivo finale. Na eni strani Ferrer, ki velja za uveljavljenega igralca v ATP karavani, na drugi strani pa Dolgopolov, 23-letni perspektiven igralec, ki si počasi utira pot proti vrhu. Omeniti velja še, da je Ferrer poleg posamičnega finala nastopal tudi v polfinalu dvojic in sicer skupaj s uanom Carlosom Ferrerom, ki je zadnjič nastopal na ATP turneji.

Ferrer in Ferrero sta se ustavila v polfinalu dvojic

Ferrer in Ferrero sta se ustavila v polfinalu dvojic

 

Valencia Open 500
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 21.10.2012-28.10.2012
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: € 2,086,850
http://www.valenciaopen500.com/Polfinale:

1-David Ferrer (Spain) beat Ivan Dodig (Croatia) 6-4 6-7(5) 6-1
Alexandr Dolgopolov (Ukraine) beat Jurgen Melzer (Austria) 6-4 6-2

 

pripravil: Žan Tavčar

foto: valenciaopen500.com


 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete