Velik povratek Murraya z zmago in epskim obračunom v finalu Antwerpna z Wawrinko

20.10.2019
ANTWERPEN, BELGIJA - Andy Murray je nazaj. Potem, ko je skoraj končal kariero je sedaj zmagal na ATP turnirju v Antwerpnu in v finalu premagal Stana Wawrinko.

Andy Murray ni prešel četrtfinala vse od kar je šel pod nož, operiran je namreč imel kolk in blizu je bil koncu kariere. Kakšna sreča, da nekdanji prvi igralec sveta ni vrgel puške v koruzo. Dokaz je ta teden in slavje v Antwerpnu. V finalnem obračunu je s 3-6, 6-4, 6-4 premagal Stana Wawrinko, še enega zmagovalca Grand Slamov.

''To mi pomeni res veliko. Stresni sta bili zadnji dve sezoni. Oba s Stanom sva imela v preteklosti precej težav s poškodbami. Fantastično je bilo igrati z njim v finalu kot je ta. Mislim, da je bil izjemen dvoboj, res si nisem mislil, da bom prišel v takšen položaj'', je povedal Murray po zmagi. To je zanj prva lovorika po Dubaju 2017, ko je bil tudi številka 1 svetovnega tenisa.

Ko se je Murray vrnil na tekmovanja letos v Cincinnatiju, ni prešel četrtfinala, tudi ne na Challengerju, kjer se je preskusil. A kdor zna igrati tenis ga ne pozabi, potrubuje le potrpljenje in čas. Danes je na 243. mestu ATP lestvice, vendar spada v sam vrh, o tem ni dvoma.

Wawrinka je prestal dve operaciji kolena in se tudi počasi vrača na stare turnice. Lepo je videti ta dva vrhunska tenisača, da bosta še nadaljevala kariero. 


European Open
Kraj: Antwerpen (BEL)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 14.10.2019 - 20.10.2019
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: € 711,275
http://www.europeanopen.be/en/

Finale:

Andy Murray (Britain) beat 4-Stan Wawrinka (Switzerland) 3-6 6-4 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete