Đoković po planu, Murray pod vprašajem, dve odpovedi v Abu Dabiju

21.12.2017
LONDON, VELIKA BRITANIJA - Britanski mediji ugibajo o stanju Andyja Murrayja. Novak Đoković trenira po programu. Težave za Stana Wawrinko in Milosa Raonica.

Sezono 2017 so zaznamovale številne poškodbe najboljših igralcev sveta, nekateri med njimi pa kljub daljšemu premoru še vedno niso uspeli odpraviti vseh težav. Andy Murray, ki se je zaradi poškodbe kolka umaknil po porazu na Wimbledonu, naj bi v začetku januarja zaigral na turnirju serije 250 v Brisbanu, britansko javnost pa bega podatek, da se nekdanji prvi igralec sveta še vedno nahaja v domovini. Med nedavnim ekshibicijskim dvobojem v Glasgowu je namreč dejal: "Moj načrt je, da preživim nekaj tednov v Miamiju, nato pa zelo zgodaj odopotujem v Avstralijo."

Le 11 dni pred začetkom turnirja v Brisbanu je Murray še vedno v Veliki Britaniji, poroča The Telegraph. Vrnitev v začetku novega leta za zdaj še ni izključena, vedno več pa je namigovanj, da naj bi se okrevanje nekoliko zavleklo.

Bolje kaže Novaku Đokoviću, ki se aktivno pripravlja na vrnitev med profesionalno elito. Ob pomoči češkega trenerja Radeka Štepaneka je nedavno treniral s še enim rekonvalescentom, Tomašem Berdychom. Zmagovalec 12 turnirjev za Grand Slam si je po večletni prevladi privoščil daljši premor in si nabral novih moči za nadaljevanje kariere. Sezono bo začel na ekshibiciji v Abu Dabiju, nato se bo odpravil v Katar, kjer bo zaigral na turnirju serije 250 v Dohi. Za zdaj vse kaže na to, da je poškodba komolca odpravljena.

Slabše se godi Stanu Wawrinki, ki je okreva po poškodbi kolena, in Milosu Raonicu, ki še vedno ni odpravil težav z mečno mišico. Oba sta odpovedala nastop v Abu Dabiju, kjer sta prazni mesti zapolnila Andrej Rublev in Kevin Anderson. "Nisem pripravljen, da bi tekmoval na takšnem nivoju," je v uradni  izjavi zapisal Wawrinka in dodal: "Trudim se, da bi bil nared za OP Avstralije. Vsem želim veliko sreče in upam, da se leta 2018 vrnem v Abu Dabi." Raonic, ki ni igral vse od lanskega turnirja v Tokiu, odpovedi ni komentiral.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete