VIDEO! Velika vrnitev Bernarda Tomica z zmago v Bogoti!

21.07.2014
Avstralski tenisač Bernard Tomic se je v velikem slogu vrnil na sceno, potem ko je v finalu ATP250 turnirja v Bogoti "zlomil" Hrvata Iva Karloviča!

BOGOTA, KOLUMBIJA - Velikan iz Šalate, 35-letni Ivo Karlovič, je še drugi teden zapored izgubil finale ATP turnirja v podaljšani igri 3. niza. Zagrebčan je letos izgubl vse štiri v katerih je nastopil, po številu finalov pa je na četrtek mestu. Tokrat je kot branilec naslova klonil v finalu Bogote proti 14 let mlajšemu Avstralcu Bernardu Tomicu. Na koncu je bilo 7-6(5), 3-6, 7-6(4) v nizih. Dvoboj je trajal 2 uri in 13 minut!

Čeprav se je Avstralec v polfinalu mučil skoraj 3 ure, ko je po 3 podaljšanih igrah premagal Dominikanca Victorja Estrelo-Burgosa, se to ni poznalo pri njegovi igri v finalu. Odločale so malenkosti. Hrvat je dosegel 39 asov in na takšen način rešil 2 zaključni žogici nasprotnika. Tomic je realiziral 4., ko je Ivo z volejem poslal žogico v mrežo.

V 1. nizu ni bilo brejka, v podaljšani igri je bil boljši Bernard. V 2. nizu je Hrvat prišel do brejka v 8. igri in zanesljivo odserviral za izenačenje v nizih. V 3. nizu je imel Avstralec že 2 zaključni žogici za zmago v rednem delu, a jih ni izkoristil. V podaljšani igri pa je ponovno slavil Tomic!

Za Bernarda Tomica je bila to 2. osvojena ATP lovorika v karieri, letos pa je postal že 3. igralec (Cuevas, Kližan), ki je slavil, ko je bil na ATP lestvici izven TOP100 (124.). Postal je tudi prvi Avstralec po Kenu Rosewallu leta 1968 (Buenos Aires), ki je zmagal na ATP turnirju v Južni Ameriki.

"Zelo težko je igrati proti Ivu. Lani je tukaj zmagal. Vztrajal sem in verjel vase, če tega ne počneš, te hitro premaga. To je bil moj prvi turnir na trdi podlagi, po operaciji kolkov v Avstraliji. Ta naslov je zame velik dosežek, ki mi bo zavedno ostal v spominu," je dejal srečni zmagovalec.

Težko je izgubiti na takšen način. Imel sem veliko priložnosti na začetku, a vseeno sem zadovoljen z igrami v tem tednu. Ponovno sem bil v finalu in to me veseli. Resnično so mi všeč pogoji tukaj in upam, da se naslednje leto vrnem," je dejal Karlovič.

 

CLARO OPEN COLUMBIA
Kategorija: ATP250
Datum: 14.07-20.07 2014
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $755.625
http://www.claroopencolombia.com/
Finale:

WC-Bernard Tomic (Australia) beat 2-Ivo Karlovic (Croatia) 7-6(5) 3-6 7-6(4)

Polfinale:

Bernard Tomic (Australia) beat 8-Victor Estrella (Dominican Republic) 7-6(2) 6-7(5) 7-6(5)
2-Ivo Karlovic (Croatia) beat 4-Radek Stepanek (Czech Republic) 6-4 3-6 6-4 

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete