Velika vrnitev Viktorja Troickega. Srb je pokoril Sydney, v 1. krogu Melbourna igra z junakom Aucklanda

17.01.2015
SYDNEY, AVSTRALIJA - Veliki zmagovalec ATP250 teniškega turnirja v Sydneyu je Srb Viktor Troicki. V finalu kvalifikantov je s 6-2, 6-3 premagal Mihaila Kukuškina.

Veliki podvig Viktorja Troickega v Sydneyu ni le dobra priprava na OP Avstralije, ampak tudi dejstvo, da se je po suspenzu vrnil na terene skozi velika vrata. V ponedeljek bo v Melbournu zaigral prvič na turnirjih za Grand Slam po Wimbledonu 2013.

Presenčenje finala sta bila že sama akterja, saj sta se oba, Troicki in Kukuškin vanj prebila preko kvalifikacij, kar na turnirju v Sydneyu še nismo videli. Po samo 64 minutah je Srb deklasiral Kazahstanca s 6-2, 6-3 in se veselil druge karierne lovorike.

Troicki se je pred manj kot pol leta vrnil na terene kot 847. tenisač sveta, danes pa je v samem vrhu. Da je spadal med najboljše na svetu ni dvoma, toda tako hitro po suspenzu, pa je zavidanja vredno. V ponedeljek oziroma že jutri, bo tudi uradno na 54. mestu ATP lestvice.

28-letni Troicki je dominiral v finalu Apia International Sydney. Servis je izgubil le enkrat, sam pa prišel do štirih brejkov. Leto mlajši Kazahstanec, ki je na poti do finala izločil tudi branilca naslova Juana Martina del Potra, danes ni imel nobenih možnosti. Ob koncu se je Srbu na računu nabralo kar 13 asov, na 1. servis pa je bil 87% uspešen. Število osvojenih točk (60:37) zgovorno priča, kdo je bil na igrišču gospodar.

Znaimivo, a Troicki se bo v 1. krogu OP Avstralije pomeril z Jirijem Veselyem (ČEŠ), ki je danes osvojil turnir serije ATP v Aucklandu, Kukuškina čaka Malek Jaziri (TUN).

 

Apia International Sydney
Kategorija: ATP 250
Kraj: Sydney, Avstralija
Datum: 12.1. 2015 - 17.1. 2015
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 494,310 $
http://www.apiainternational.com.au/


Finale:

Viktor Troicki (Serbia) beat Mikhail Kukushkin (Kazakhstan) 6-2 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete