Vem s kakšno igro lahko premagam Nadala in verjamem v to," je dejal Djokovič!

06.06.2013
Št. 1 moškega tenisa Srb Novak Djokovič je videti pripravljen na največji teniški izziv. Premagati mora Španca Rafaela Nadala v igri na 3 dobljene nize na peščeni podlagi!

ROLAND GARROS, FRANCIJA - Do sedaj je to uspelo le Švedu Robinu Soderlingu leta 2009, ki je že dlje časa odsoten iz teniških igrišč zaradi mononukleoze. Novak je dobil le 3 izmed 15 medsebojnih dvobojev z Rafaelom na peščeni podlagi, skupno razmerje pa je 19:15 za Španca.

"Že od samega začetka moram biti zelo intenziven. Skozi celoten dvoboj moram igrati na svojem najvišjem nivoju, če hočem zmagati," je dejal Novak po zmagi nad Nemcem Tommyem Haasom v četrtfinalu Roland Garrosa.

"Se že veselim dvoboja. Gotovo oba zelo dobro poznava eden drugega. Kot sem že rekel, sva oba v dobri formi, to je to. To je največji izziv za naju v letošnjem Roland Garrosu. Majhne podrobnosti in nekaj točk lahko odloči zmagovalca zato moram biti discipliniran ter osredotočen, fizično in psihično pripravljen na dvoboj," je rekel Novak.

Srb je aprila premagal Španca na ATP1000 turnirju v Monte Carlu in to bi mu lahko prineslo psihološko prednost pred jutrišnjim obračunom!

"To je nekaj kar mi bo dalo potrebno samozavest, ko bom stopil na igrišče. Vem, da ga lahko premagam na pesku, čeprav ni veliko igralcev, ki jim je to uspelo v zadnjem desetletju, saj je najbolj dominanten igralec v zgodovini tenisa na peščeni podlagi. Ampak potrebno je vedeti, da se igra na 3 dobljene nize in to zahteva mnogo več kot npr. v Monaku. To je grand slam turnir, pričakovanja in tenzije so veliko večje za oba. V igri je finale in borba za naslov. A če bo vse potekalo po načrtih in če bom dober od začetka, mi bo to dalo še dodatno samozavest, moram začeti dobro in tega se zavedam," je dejal Djokovič!

Novak Djokovič je v zadnjih letih napredoval. V nekem trenutku je dobil kar 7 zaporednih dvobojev proti Nadalu. S svojo elastičnostjo, stabilnim "backhandom" in najboljšo obrambno/napadalno igro na turneji, lahko Špancu povzroča težave!

"Imam neugodno igro zanj, ker je moj slog agresiven, obenem pa se lahko dobro branim in sem dober v tranziciji. Moram servirati dobro, saj na ta način lahko dobim nekaj lahkih točk in to ti dvigne samozavest. Generalno vem kakšen je načrt za zmago in na igrišče bom stopil samozavestno, saj vem da lahko zmagam," je zaključil Novak Djokovič, ki je do sedaj na turnirju izgubil le 1 niz, na grand slam turnirjih pa ima letos 12 zmag zapored!

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete