Vodno mesto Atlantis gosti DP v tenisu na mivki!

10.09.2014
Tenis na mivki, priljubljeno poletno rekreacijo, ki je razširjena predvsem na italijanskih plažah, lahko igrate tudi na igriščih po celotni Sloveniji. ŠD Tenis na mivki Domžale v sodelovanju z Vodnim mestom Atlantis v soboto, 13. septembra v Vodnem mestu Atlantis v BTC Ljubljana organizira Državno prvenstvo v tenisu na mivki .

Državno prvenstvo bo organizirano v naslednjih kategorijah (ob zadostnem številu prijav):

- moške dvojice;
- ženske dvojice;
- mešane dvojice;
- dvojice - fantje do 18 let;
- dvojice - dekleta do 18 let;
- mešane dvojice do 18 let.

Dogodek bo potekal v soboto, 13. septembra od 10. ure naprej. V primeru večjega števila prijav obstaja možnost, da bo turnir tudi v nedeljo, 14. septembra.

PRIJAVNINA ZA TURNIR: 30 EUR/dvojica - vsi udeleženci turnirja, ki se bodo predhodno prijavili na turnir (do petka, 12.9.), imajo brezplačen vstop v Svet doživetij (bazeni v Atlantisu)!

Turnir v tenisu na mivki bo štel za slovensko lestvico, sistem tekmovanja bo organiziran tako, da bo vsak odigral najmanj 3 tekme.

Prijave moških in ženskih dvojic do petka, 12. 9. 2014 na e-mail: tenisnamivki@gmail.com, na tel.: 031/508-902. Možnost prijave tudi na dan samega turnirja v Atlantisu, vendar vam v tem primeru ne moremo obljubiti brezplačnega vstopa v Atlantis.

Ste naveličani tenisa na trdi podlagi, želite igro odbojke na mivki popestriti z drugimi gibi? Če je temu tako, potem se pridružite v soboto, 13. septembra v Vodnem Mestu Atlantis. Začetek ob 10. uri. S seboj prinesite le dovolj energije in dobro voljo, za vse ostalo bomo poskrbeli mi. Se vidimo na mivki!

NA SPLOŠNO O TENISU NA MIVKI

Tenis na mivki, ki se je v Združenih državah Amerike in v Braziliji razvil že v 70. letih minulega stoletja, nato pa razcvetel predvsem na plažah sosednje Italije, kjer danes uživa največjo priljubljenost tega športa v svetu (več kot milijon igralcev), se vse bolj uveljavlja tudi v Sloveniji.

Čisti začetki tenisa na mivki v Sloveniji segajo v leto 2007, ko je bil organiziran prvi turnir v tenisu na mivki. V letih, ki so sledila, so se slovenski predstavniki udeleževali mednarodnih tekmovanj, vključujoč evropska in svetovna prvenstva. V letu 2010 je bilo ustanovljeno ŠD Tenis na mivki Domžale z namenom promocije in popularizacije tenisa na mivki v Sloveniji.
Tenis na mivki lahko igrajo prav vsi, saj je tehnično manj zahteven kot tenis in za sproščujočo igro ni potreben več letni trening. Če pa se želite bolj resno lotiti tega športa pa je kljub temu potrebnega nekaj teniškega znanja. Lahko je v celoti šport za rekreacijo, lahko pa se igralci udeležijo tudi turnirjev, ki bodo organizirani v poletnem času.
Tenis na mivki je šport s podobnostmi tenisa in odbojke na mivki. Bistvo igre je, da žogica ne pade na tla. Igrišče za tenis na mivki je enake velikosti kot igrišče za odbojko na mivki, mreža je visoka 170 centimetrov, žoge so mehkejše, loparji manjši, štetje pa enako kot pri tenisu.

Več na www.tenisnamivki.si ali na www.facebook.com/TenisNaMivki

 

oglasno sporočilo
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete