Vondroušova še lani gledalka, letos zmagovalka Wimbledona

15.07.2023
LONDON, V.B. - Marketa Vondroušova je prva nepostavljena igralka, ki je v odprti dobi tenisa osvojila Wimbledon.

Lansko leto je Čehinja Marketa Vondroušova v vseangleškem klubu prisostvovala kot gledalka, imela je poškodovano zapestje, letos pa je na sveti travi priredila veliko senzacijo in dvignila krožnik. V boju za naslov je s 6-4, 6-4 ugnala tudi 6. nosilko Ons Jabeur iz Tunizije.

''Lani sem bila tu kot turistka. Letos nisem imela pričakovanj, nisem vedela na kakšnem nivoju igram. Kar sem dosegla je skoraj nemogoče še posebej, ker na travi sploh nisem bila dobra. Šla sem po kakšno zmago, izteklo se je sanjsko'', je bila presrečna 24-letna Čehinja.

Vondroušova je že igrala v finalu grand slama, leta 2019 na pesku v Parizu, trenutno 42. igralki sveta pa je tokrat uspel veliki met. V ponedeljek bo postala TOP 10 igralka sveta.

Na drugi strani je Ons Jabeur tretjič igrala finale turnirjev velike četverice in še tretjič ostala praznih rok. ''Ni mi lahko. To je verjetno moj najtežji poraz v karieri'', je sporočila Tunizijka, ki je lani prav tako izgubila boj za naslov na Wimbledonu, takrat z Ribakino. Kasneje jo je na OP ZDA ugnala Iga Swiatek. Seveda je razočarana, saj je na poti do finala letos izločila štiri grand slam zmagovalke, od tega tri iz elitne deseterice. 


 

Wimbledon
Kraj: London (VB)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 03.07.2023 - 16.07.2023
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: 40,350,000 GBP
http://www.wimbledon.com/en_GB/index.html

Finale:

Marketa Vondrousova (Czech Republic) beat 6-Ons Jabeur (Tunisia) 6-4 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete