"Vse je pod kontrolo," je rekel Roger Federer!

21.05.2013
Veliki Švicar Roger Federer ni prav nič zaskrbljen, ker prihaja na odprto prvenstvo Francije brez osvojenega turnirja v letošnji sezoni!

Od leta 2001 se švicarskemu teniškemu maestru ni zgodilo, da bi dočakal konec maja brez zmagovalne lovorike. Veliko je k temu dodal tudi njegov plan nastopanja, ki je letos drugačen od prejšnjih let. Nastopil je le na 6 turnirjih, čeprav ni bil poškodovan. V nedeljo je "grdo" izgubil v finalu ATP 1000 turnirja v Rimu proti večnemu rivalu Špancu Rafaelu Nadalu (6:1,6:3), a to ga ni preveč prizadelo!

"Delam in načrtujem na daljši rok. Osredotočen sem na nivo svoje igre in zaenkrat sem zadovoljen kako stvari potekajo. Vse je pod kontrolo. Igram doboro in sem zdrav. Proti Rafaelu sem preizkušal nekatere stvari, a ni bilo tako kot sem si želel. Verjamem, da sem pripravljen za uvrstitev v polfinale ali finale grand slam turnirja," je za uradno spletno stran Roland Garrosa dejal Roger Federer!

OP Francije se začne v nedeljo, Roger Federer pa je tam ob Nadalu najuspešnejši igralec  v zadnjih letih. Leta 2009 je dvignil zmagovalni pokal, še 4 x pa je igral v finalu in vsakič izgubil proti Rafaelu Nadalu. Je pa Roland Garros tudi zadnji turnir, kjer je Švicar izpadel pred četrtfinalom na grand slam turnirjih, a to je bilo pred 9 leti. Roger bo avgusta dopolnil 32 let in zato misli, da mu bo manjše število odigranih turnirjev v dosedanjem delu pomagalo, ko pridejo na vrsto glavni turnirji!

"Jaz šele prihajam v formo, medtem ko ostalim fantom grozi utrujenost po večmesečni prisotnosti na turnirjih. Nisem utrujen kot oni in to bi lahko bila moja prednost," je rekel Federer.

Roger Federer na letošnji ATP turneji po osvojenih točkah zaseda šele 6. mesto!

"Če pa bom osvojil grand slam turnir, bodo ponovno vsi govorili, da sem najboljši na svetu," je zaključil Roger!

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete