Wawrinka si je zaslužil zmago," je dejal srečni Novak Djokovič!

20.01.2013
V 4. krogu OP Avstralije so ljubitelji tenisa lahko uživali v epskem dvoboju med št. 1 svetovnega tenisa Srbom Novakom Djokovičem in drugim najboljšim Švicarjem Stanislasom Wawrinko. Na koncu se je lahko veselil le eden in to je bil Novak Djokovič!

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Kar 5 ur in 2 minuti je trajal gladiatorski obračun in Novak Djokovič je na koncu priznal, da si je Švicar tudi zaslužil zmago :

"To je bil eden mojih najdaljših, najzanimivejših in vznemirljivih dvobojev v moji karieri. Wawrinka je imel kar nekaj priložnosti za zmago, boljši začetek, veliko brejk priložnosti in na igrišču je bil bolj agresiven. Zasluži si vse čestitke za prikazano. Žal mi je, ker je moral nekdo izgubiti. Zaslužil si je zmago. Prisilil me je, da sem tekel po celem igrišču in stalno je spreminjal udarce. Lahko bi bil najboljši na svetu, saj je enako dober na vseh podlagah"!

Z zmago si je Novak Djokovič še povečal samozavest, ki je pri njemu že tako na visokem nivoju!

"Za takšne dvoboje živimo in  treniramo. Vsak si želi biti 5 ur na osrednjem igrišču in igrati tenis na visokem nivoju. Spomnil sem se lanskega finala, kjer je bilo zelo podobno. Upam, da je občinstvo uživalo, trudil sem se po najboljših močeh," je dejal Srb.

Novaku Djokoviču je na začetku dvoboja precej drselo in je po 1. nizu zamenjal športne copate!

"Začelo mi je drseti, a ne vem zakaj. Zamenjal sem obutev, toda to ni vplivalo na mojo boljšo igro, takrat sem postal bolj osredotočen. Izgubljal sem s 6:1, 5:3, a v takšnem položaju sem bil že velikokrat in sem verjel v povratek," je zaključil Novak.

Nesrečni Stanislas Wawrinka je po dvoboju dejal :

"5 nizov proti najboljšemu na svetu. Mislim, da sem odigral najboljši dvoboj v karieri. Bilo je zelo težko, saj sem moral vseh pet nizov hitro razmišljati in iskati najboljše rešitve za morebitno zmago v dvoboju. Bil sem zelo, zelo blizu in seveda sem razočaran, ker sem na koncu izgubil takšen dvoboj. Če pa na vse skupaj pogledam bolj racionalno, je bilo veliko več dobrih kot pa slabih trenutkov"!

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete