Začel se je največji teniški turnir v Sloveniji, Falknerjeva čez 1. krog kvalifikacij

11.09.2022
PORTOROŽ - Falknerjeva s Prpičevo pomočjo do največje zmage v karieri.

V Portorožu se je s kvalifikacijami začel turnir WTA Zavarovalnica Sava Portorož.Nagradni sklad turnirja je 251.750 ameriških dolarjev. V prvem kolu kvalifikacij so nastopile štiri Slovenke, do zmage pa je prišla le Živa Falkner (552. WTA).

Falknerjeva je na osrednjem igrišču Arene Portorož znova pokazala borbenost in nepopustljivost, ki jo krasita že od njenih prvih teniških korakov. Po izgubljenem prvem nizu proti Srbkinji Nataliji Stevanović (198. WTA) ni obupala. V maratonskem drugem nizu (68 minut), v katerem je Srbkinja ob vodstvu s 5-4 servirala za zmago, je Falknerjeva izjemno odigrala predvsem podaljšano igro, ki jo je dobila s 7/1. Tudi tretji niz je bil daljši od ene ure, Falknerjeva pa ga je dobila s 6-4. Dvoboj je trajal kar 3 ure in 5 minut, glede na uvrstitev Srbkinje na lestvici WTA pa je bila to najpomembnejša zmaga v karieri te 20-letne igralke.

“Presrečna sem, da sem danes zmagala. Še posebej po težki sezoni v kateri je bilo veliko padcev in bolj malo vzponov oziroma skoraj nič. Da mi je uspelo pripeljati takšen dvoboj do konca je res nekaj izjemnega. To, da sem prišla do prve WTA zmage mi pomeni vse. Na tribunah je bila moja družina in prijatelji. Rada bi se zahvalila trenerju, ki mi je veliko pomagal, ob tem pa je pomembno tudi to, da verjame v moje sposobnosti. Ne vem, kaj naj še rečem. Lahko rečem le še to, da sem zelo srečna,” je dejala Falknerjeva, ki ima novega trenerja. To je legendarni Hrvat Goran Prpič. Naslednja tekmica Falknerjeve je Romunka Elena-Gabriela Ruse (101. WTA).

Manj uspešne so bile ostale Slovenke. Nika Radišič je na portoroško trdo podlago prišla iz peščene in izgubila proti Jodie Burrage iz Velike Britanije (141. WTA). Rezultat je bil 6-4 in 6-2. Zelo dobro je dvoboj proti Nemki Anni-Leni Friedsam začela mladinka Lara Smejkal. Lara, ki se je sicer rodila v ZDA, je povedla s 3-1, nato pa je do konca dvoboja dobila le še eno igro. Rezultat je bil 6-3 in 6-1. Zelo hitro pa se je končala tudi pot 20-letne Noke Jurič, ki je proti Rusinji Anastasiji Zaharovi izgubila s 6:0 in 6:0.

Jutri nas v Portorožu čaka zanimiv dan. Najprej se bo v glavni turnir skušala prebiti Živa Falkner, tam sta že Kaja Juvan in Tamara Zidanšek, nato pa bomo prvič videli tudi prvo nosilko turnirja Britanko Emmo Raducanu (11. WTA). Slovenskim gledalcem se bo predstavila tudi druga nosilka Brazilka Beatriz Haddad Maia (15. WTA), obe Slovenki pa bosta dvoboj prvega kola odigrali v torek.

 

pripravil: L.S.

vir: Tenis Slovenija

foto: zivafalkner.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete