Živa Falkner in Blaž Kavčič najboljša v Portorožu

17.08.2020
PORTOROŽ - V Portorožu sta v članski konkurenci slavila Živa Falkner in Blaž Kavčič.

18-letna Falknerjeva je v finalu premagala dve leti starejšo Kristino Novak. Rezultat je bil 4:6, 7:6 in 10:1.
Prvi niz je po zelo dobro igri dobila Novakova, ki se v ponedeljek vrača na študij v ZDA. Pri vodstvu Novakove s 6:4 in 2:1 je bil dvoboj zaradi neurja prekinjen. Po enournem premoru sta se teniški igralki vrnili na igrišče, sprva pa je šlo še naprej bolje Novakovi. Vodila je s 3:1 in 4:2, a Falknerjeva je vselej našla pot do povratka. 18-letna igralka z Otočca je po borbeni igri najprej izsilila podaljšano igro in takoj zatem izenačila na 1:1. V match tiebreaku je bil odpor Novakove zlomljen in Falknerjeva je bila še drugič v tem mesecu boljša v medsebojnem dvoboju:

”Danes se je videlo, kaj je za obe pomenil en teden treninga. Kristina je res igrala dobro. V najtežjih trenutkih sem uporabila izkušnje iz treningov, ki smo jih opravili med pandemijo. Igrali smo pod pritiskom in to se je obrestovalo. To je bil ključ do uspeha,” je po dvoboju dejala Falknerjeva, ki je prišla še do druge zaporedne turnirske zmage: “Ta zmaga mi veliko pomeni. Po petih letih sem spet igrala v Sloveniji. Zmagala sem na obeh turnirjih na katerih sem nastopila. Oba turnirja sta bila odlično organizirana, vse je bilo na visokem nivoju” je dejala presrečna Falknerjeva in za konec razkrila načrte za bližnjo prihodnost: “Zdaj grem najprej trenirati, potem pa sledi turnir na Otočcu in nastop na turnirju za grand slam v Parizu.”

Blaž Kavčič je dobil še drugo člansko odprto prvenstvo Slovenije zapored. Po zmagi na Slovanu v Ljubljani je bil 33-letni Kavčič najboljši tudi na teniškem festivalu v Portorožu. V finalu je s 7:6(1) in 6:0 premagal Toma Kočevarja Dešmana. 30-letni Tom Kočevar Dešman je v prvem nizu igral odlično. Vodil je že s 5:2, v naslednji igri pa je imel na svoj servis tudi zaključno žogo. Kavčič se ni predal in prvi niz pripeljal do podaljšane igre, ki jo je dobil s 7:1.

“To je bil res odličen teniški dvoboj. Moram pohvaliti Toma. Že na pripravah je igral zelo dobro. V tekmo sem šel maksimalno osredotočen, zavedal sem se, da bom moral dati vse od sebe. V prvem nizu je res igral izjemno, vse je letelo na črte. Sam sem si govoril, razmišljaj samo o naslednji točki. Ostal sem miren in z borbeno igro se mi je uspelo rešiti,” je po dvoboju dejal Kavčič in v šali dodal, da je verjetno Tom igral tako dobro tudi zato, ker sta se pred tekmo ogrevala skupaj. Za Kavčiča je bila to druga zaporedna zmaga v Sloveniji. In kot pravi sam je doma res užival: ”Nekaj posebnega je igrati doma. Zelo drugače je, saj smo ponavadi v tem času v tujini. Ta teden sem se v Portorožu res dobro počutil, res je bila neko posebno vzdušje. Moram pohvaliti Tenis Slovenijo, ki je zelo dobro organizirala ta turnir. Tudi z reprezentanco smo se dobro počutili na pripravah. Na turnirjih je tudi nagradni sklad, kar je zelo dobro, glede na težke čase, ki jih preživljamo teniški igralci. Res bi se rad zahvalil TS, ki je organizirala turnir v Portorožu,” je dejal Kavčič in nato ozrl pogled na bližnjo prihodnost: “Že zelo dolgo nisem igral na turnirju za grand slam. S karanteno je bilo pozitivno to, da lahko svojo zamrznjeno uvrstitev uporabim za nastop v Parizu. Čaka me še mesec dni treniga in upam, da bom še dvignil nivo igre. Predvsem sem srečen, da me trenutno nič ne boli. V zadnjih letih so bile prisotne stalne bolečine in res je dober občutek, ko zjutraj vstanem in ni nobenih bolečin.” Za konec pa je sledil še pogled na daljno prihodnost: “Načrtov za naslednje sezono še nimam. Igral bom tako dolgo, kot mi bo služilo telo in dokler bom užival. Imam najlepšo službo na svetu. Mogoče celo bolj uživam kot prej, ko sem imel težave s poškodbami. Upam, da bo to še dolgo trajalo.”

 

vir: TS

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete