Zaradi grožnje s smrtjo Roger Federer dodatno varovan v Šanghaju!

05.10.2012
Najboljši teniški igralec Roger Federer je na spletu prejel grožnjo s smrtjo, zato so organizatorji ATP 1000 turnirja v Šanghaju poostrili varnostne ukrepe!

ŠANGHAJ, KITAJSKA - Po enoletni odsotnosti se veliki Švicar Roger Federer ponovno vrača na prizorišče ATP 1000 turnirja v Šanghaju, kjer je v preteklosti doživel veliko lepih trenutkov. Tokrat je Roger na Kitajsko prispel s svojo družino, a vse skupaj ni potekalo v veselem ozračju, saj je Švicar na svetovnem spletu prejel grožnjo s smrtjo.

Neznani bloger je na popularni kitajski spletni strani zapisal, da načrtuje umor Rogerja Federerja.

"6. oktobra nameravam ubiti Rogerja Federerja z namenom, da ga odstranim iz tenisa," je v svojem postu zapisal bloger pod vzdevkom 'Blue Cat Polytheistic Religion Founder 07' na spletni strani baidu.com!

Uporabnik je še pristavil sliko obglavljenega Rogerja Federerja na teniškem igrišču. Kitajska policija in varnostna službe so takoj stopile v kontakt, da povečajo varnost okoli Švicarja :

"Upamo, da je to le verbalna grožnja in da ne bo poskušal uresničiti načrta. Kakorkoli že vso stvar jemljemo resno. Smo v kontaktu z lokalno policijo in smo povečali varnost okoli Rogerja Federerja, seveda skrbimo tudi za varnost ostalih igralcev," je dejal predstavnik organizacijskega komiteja Jang Jibin!

Verjetno je bloger internetni besedni fanatik, ki je tokrat šel malo predaleč. Po pisanju nekaterih uporabnikov "menstennis foruma", je ta bloger znan na različnih športnih forumih in ni prvič, da je napisal nekaj podobnega. A tokrat je šel malo dlje, saj grozi z akcijo... .

Napadi na teniške igralce in igralke v preteklosti so prava redkost, a leto 1993 bi se lahko za legendarno Moniko Seleš končalo tragično, ko jo je neuravnovešeni navijač Steffi Graf zabodel z nožem na igrišču. Od takrat so močno povečali varnost na večjih teniških turnirjih, a je znameniti Jimmy Jump že velikokrat dokazal, da nobena zaščita ni 100% (glej video)!

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete