Zbogom 'Maestro'. Kariero zaključuje eden najboljših igralcev sveta, ki je spremenil tenis za vedno.

16.09.2022
Zaključena je kariera enega največjih teniških igralcev v ugodovini.

Švicarski teniški velemojster in eden največjih teniških igralcev v zgodovini Roger Federer končuje svojo profesionalno kariero. Čaka ga le še nastop na pokalu Laver, na katerem se bo zbralo nekaj najboljših igralcev današnjega časa. To bo poslovilni turnir šviraskega teniškega asa.

Novica je presenetila ljubitelje športa, čeprav ni nepričakovana. Morda zato, ker se je Federer nekaj mesecev pripravljal na povratek, a na koncu se je odločil, da pri 41-letih vendarle postavi lopar v kot. Zdelo se je, da bo Švicar morda končal svojo kariero na domačem ATP turnirju v Baslu, a odločil se je drugače. Z nastopom v pokalu Laver bo postavil piko na 'i' svoji fantastični karieri, ki jo je začel leta 1998, v kateri je osvojil 20 turnirjev  za grand slam - tenis je postavil na višjo stopničko, zaradi njega je bil še bolj popularen po svetu. Leta in leta je bil najboljši igralec sveta, v svoje vitrine je pospravil kar 103 lovorike.

In kdo bo aktivno prisoten ob njegovem slovesu teniške kariere? Na pokalu Laver bodo nastopili Đokovič, Nadal, Murray, Cicipas, Ruud, Fritz, Alaissime, Schwartzman, Tiafoe, Sock, de Minaur,...turnir je na sporedu od 23.-25. septembra.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete