Zec-Peškirič, Prislan, Majerič naprej, Jakupovičeva izpadla

21.03.2012
Na manjših turnirjih serije ITF so Slovenke končale s 1. krogom.

BANGALORE, INDIJA - Na ITF turnirju v Bangaloreju, kjer dekleta igrajo na trdi podlagi za nagradni sklad 25,000 USD, sta se od treh v 2. krogu uvrstili dve slovenski tenisačici.

Tadeja Majerič je kot 5. nosilka s 7-5, 6-4 izločila kvalifikantko Ankito Raino iz Indije ter se bo v drugem pomerila s Turkinjo Melis Sezer, Anja Prislan pa je bila prav tako boljša od kvalifikantke Stephanie Scimone iz Italije s 7-5, 6-3. Prislanova bo v 2. krogu pomerila moči s 4. nosilko Andreo Koch-Benvenuto iz Čila.

Že takoj na začetku pa je sklonjene glave zapustila teren Dalila Jakupovič, ki je gladko s 6-1, 6-4 izgbila z zgoraj omenjeno Turkinjo Melis Sezer in tako preprečila slovenski derbi 2. kroga. Jakupovičeva je na socialnem profuli Facebook napisala, da je zelo razočarana nad svojim nastopom.


LA MARSA, TUNIZIJA - Maša Zec-Peškirič je na ITF turnirju v Tuniziji (25,000 USD) v 1. krogu igrala s kvalifikantko Lucio Cervero-Vazquez iz Španije ter zabeležila zmago s 6-2, 5-7, 6-2.

V 2. krogu bo njena tekmica na peščeni podlagi Nastassja Burnett iz Italije, ki je 5. nosilka.


POREČ HRVAŠKA - V Poreču (10,000 USD) pa poteka drugi turnir na pesku, ki spada po t.i. Istrsko rivero turnirjev serije Futures.

V glavni del se je uspelo prebiti dvema slovenskima tenisačema Sašu Bendetu in Tomu Kočevarju-Dešmanu. Prvi bo igral s povabljencem Stefanom Živojinovićem iz Srbije, drugi pa z 2. nosilcem in domačinom Tonijem Androićem.

Čez kvalifikacije ni uspelo priti Tomislavu Ternarju, Miku Urbaniji, Niku Razboršeku (wildcard), Marku Stosiču, Rihardu Rozaču, Mateju Leljaku in Mihi Mlakarju.

 

pripravil: L.S.

foto: GoogleImages

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete