Rola, Jakupovičeva in Prislanova čez 1. krog manjših turnirjev

24.07.2012
Kar nekaj slovenskih tenisačev in tenisačic se nahaja na turnirjih nižjega ranga po svetu.

BAD WALTERSDORF, AVSTRIJA - Na futures turnirju v Avstriji z nagradnim skladom 10,000 USD so v igri štirje Slovenci. Blaž Rola (562.) je 3. nosilec in je v 1. krogu že zmagal s 6-1, 6-2, njegova žrtev pa je bil 21-letni Hrvat Josip Mesin (1.227.).  Sašo Bende (1,432) in Martin Rmuš (1,787.) sta uspešno prestala kvalifikacije. Prvi ima v uvodnem krogu glavnega dela za tekmeca Filippa Viteka s Slovaške,drugi pa 7. nosilca Martina Erikssona iz Švedske. 8. nosilec je Tomislav Ternar (851.), ki ga čaka prvi obračun z Johanessom Schretterjem iz Avstrije (WC). V kvalifikacijah sta obstala Žiga Papež in Nejc Lemič.


KIKINDA, SRBIJA - Nik Razboršek (994.) se nahaja na 10,000 USD vrednem peščenem futuresu v Kikindi. Njegov prvi tekmec bo sedmopostavljeni domačin Saša Stojisavljević.


ASTANA, KAZAHSTAN - Kar 100,000 USD vreden turnir serije ITF pa se igra v glavnem mestu Kazahstana. V glavnem delu je Tadeja Majerič, ki jo čaka uvodni dvoboj z Jekaterino Bičkovo iz Rusije, sicer 6. nosilko.


LES CONTAMINES-MONTJOIE, FRANCIJA - Trda podlaga in 25,000 USD nagradnega sklada čaka dekleta na francoskem ITF turnirju. V 1. krogu sta naši dekleti Maša Zec-Peškirič in Dalila Jakupovič zabeležili polovični uspeh. Jakupovičeva je premagala Nemko Kim-Alice Grajdek s 6-3, 6-3 ter bo v drugem igrala proti povabljenki Charlene Sheateun iz Francije medtem, ko je Zec-Peškiričeva takoj podpisala poraz s kvalifikantko iz Nemčije. Sarah-Rebecca Sekulic je bila boljša s 7-5, 2-6, 6-0.


BAD WALTERSDORF, AVSTRIJA - Dve dekleti se nahajata tudi v Avstriji, kjer igrajo tudi fantje (glej zgoraj). Anja Prislan je na tem 10,000 USD vrednem peščenem ITF turnirju v 1. krogu slavila s 6-3, 6-0, kot 3. nosilka pa je premagala Martino Pradovo iz Češke, ki se je v glavnem delu znašla kot srečna poraženka kvalifikacij. Tjaša Šrimpf na nastop v uvodnem krogu še čaka, njena nasprotnica pa bo Yvonne Neuwirth iz Avstrije. V kvalifikacijah je spodletelo Tini Rupert, Saši Klaneček in Sari Djurdevič.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete