Žemlja danes z realnimi možnostmi za napredovanje v 3.krog Queensa

12.06.2013
Grega Žemlja bo svojo možnost za preboj v naslednji krog iskal proti Ukrajincu Stakhovskemu.

Grega Žemlja -  Sergej Stahovski

Kar ugoden žreb za našo prvo violino, bi lahko dejali. V prvem krogu je z 2-0 premagal domačega povabljenca Kylea Edmunda. Grega glede na statistiko v uvodnem dvoboju ni blestel, kar pa je razumljivo. Prehod iz peščene na travnato podlago je vendarle zahtevna naloga. Mnogo večjih favoritov je tudi že izpadlo v uvodnem krogu ali vsaj imelo velike probleme.

Tudi Stahovski v prvem krogu ni briljiral, čeprav je zmagal brez izgubljenega niza. Opazen je bil predvsem slab izkoristek break priložnosti pri Ukrajincu.

Grega ima lepe spomine na lansko travnato sezono. Osvojil je challenger v Nottinghamu ter prišel v 2.krog Wimbledona, kjer je Verdascu povzročil kar nekaj sivih las. Igra na tej podlagi bi mu morala odgovarjati, ima zelo dober servis ter forehand in rad igra agresivno, kar je na travi pogosto ključ do uspeha.

Njegov nasprotnik se verjetno travnate sezone ne veseli najbolj, pa čeprav zna odigrati dober tenis na vseh podlagah. Lani so ga v tem odbdobju precej mučile poškodbe, tudi leto pred tem pa na travi ni blestel. Ima soliden servis in je zelo nevaren, ko je v formi.

Današnja nasprotnika sta se že pomerila med seboj in sicer leta 2007, ko je bil z 2-1 v nizih boljši Ukrajinec. Danes nas čaka povsem odprt obračun. Če bo Grega uspel izboljšati return se lahko nadeja nastopa v 3. krogu kjer bi igral z boljšim iz obračuna Berdych-De Bakker.

 

Pripravil: Aleš Cverlin

Foto: lta.org.uk

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete